‘Apple heeft al 5 miljoen iPhones verkocht’

Volgens de website 9 to 5 Mac zal Steve Jobs op Macworld aankondigen dat al 5 miljoen iPhones zijn verkocht. Het beoogde doel van 10 miljoen iPhones in 2008 lijkt daarmee eenvoudig haalbaar, zeker nu er nog meer afzetmarkten bijkomen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Jobs iPhoneVolgens de website 9 to 5 Mac zal Apple tijdens de MacWorld-conferentie in januari aankondigen dat er inmiddels 5 miljoen iPhones zijn verkocht. Bij de lancering van de iPhone stelde Steve Jobs zich een ambitieus doel: 10 miljoen iPhones verkopen vóór het einde van 2008. Dat doel lijkt makkelijk haalbaar: de iPhone is nog maar 6 maanden te koop en het beoogde aantal is al voor de helft gehaald. Jobs kan zich in januari een nog ambitieuzer doel stellen.

In 2008 zal de iPhone in nog meer landen verkocht gaan worden. De nog resterende Europese landen zijn voor Apple wellicht maar bijzaak: het bedrijf is in gesprek met mobiele operators in China en Japan – twee landen die geobsedeerd zijn door technologie en bekende merknamen. Ook al zal niet elke Chinees in staat zijn om de ‘echte’ iPhone te kopen en zullen veel Japanners de iPhone technisch niet zo geavanceerd vinden, toch zullen alleen al vanwege het enorme aantal Chinezen en de merkgekte van de Japanners heel wat iPhones over de toonbank gaan. In beleggerskringen schijnt te worden gefluisterd dat 50 miljoen iPhones in 2009 haalbaar zou moeten zijn. Toen Apple de prijs van de 8GB iPhone verlaagde van $599 naar $399 waren er al 1 miljoen iPhones verkocht in de 74 dagen sinds de lancering.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:03
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen aankondiging, macworld, steve jobs, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.