Super Arc Light-app

Super Arc Light: deze retro shooter is Apple’s gratis App van de Week

Super Arc Light is Apple's gratis app van de week. In dit retro ruimte-schietspel draait alles om timing. Verdedig je basis met je vinger tegen binnenvliegende vijanden. Het spel is een kruising tussen Space Invaders en Tron.

Je kunt weer aan de slag met Apple’s nieuwe gratis App van de Week. Deze keer is dat het retro schietspel Super Arc Light (link). In deze ruimte-shooter draait alles om timing.

In Super Arc Light draait alles om timing

Je moet in Super Arc Light een ronde basis verdedigen tegen binnenvliegende vijanden. Jouw afweermechanisme in de vorm van een klein bolletje draait in verschillende richtingen om zijn as. Het bolletje stopt zodra je je vinger op het scherm legt en begint met schieten zolang je deze ingedrukt houdt. Er zijn ook nog verschillende Power-ups die je kunt schieten waardoor jouw laserstralen een upgrade krijgen.

Super Arc Light-app

Super Arc Light is een prachtig abstract schietspel dat zich afspeelt in de ruimte. Het spel doet denken aan de klassieker Space Invaders, met het uiterlijk van de film Tron. De muziek in het spel is ook ontzettend retro, wat positief bijdraagt aan de spelervaring. De laserstralen vliegen je in Super Arc Light om de oren en de felle kleuren spatten van het scherm.

Het doel is om te zorgen dat naderende vijandelijke ruimteschepen niet jouw basis bereiken. Jij bent in het spel een klein bolletje dat automatisch om de ronde basis draait. Door deze op het juiste moment te stoppen met je vinger zorg je ervoor dat je precies tegenover je vijand komt te staan. Wanneer je het scherm ingedrukt houdt kun je er met laserstralen voor zorgen dat deze jouw basis niet bereikt. Lukt het je niet om de aanval af te slaan, dan ben je direct af. Het spel verandert voortdurend met verschillende kleuren en speciale hulpmiddelen die je kunt schieten zodat jouw laser sterker wordt.

De minimalistische graphics, de catchy soundtrack en de precieze timing die benodigd is maken van Super Arc Light een verslavend spel. Je kunt kiezen voor verschillende niveau’s waarbij je zelf kiest hoe moeilijk je het spel wilt maken. Op de standaard moeilijkheidsgraad heb je al best wat vaardigheid nodig om je vijanden te stoppen. Toch is het een toegankelijk spel waar iedereen zonder handleiding direct mee kan starten.

Super Arc Light kost normaal €1,99, maar is nu de hele week gratis te downloaden voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, schietspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.