Stigma

Stigma: dagboek bijhouden in 140 karakters

Met de Stigma dagboek-app kun je in korte berichten je stemming bijhouden en via een word cloud inzicht krijgen.

StigmaEr zijn al genoeg dagboekapplicaties in de App Store te vinden, maar ontwikkelaar Daniel Seider is ervan overtuigd dat zijn Stigma iets unieks toevoegt waardoor de app gemakkelijker en nuttiger is dan de concurrentie. De insteek: korte berichten motiveren je tot schrijven, en word clouds tot zelfreflectie.

Stigma is overduidelijk ontworpen voor iOS 8. De interface is plat en minimalistisch. Je dagboek vullen doe je door je stemming te selecteren (redelijk analoog aan de ‘Ik voel me…’-stemmingen van Facebook) en daaronder een berichtje van maximaal 140 karakters te typen over het Why, What, Who, Where je je zo voelt. In het hoofdmenu kun je daarna kiezen voor een word cloud, waarin alle woorden die je in je updates gebruikt hebt gegroepeerd worden. Veelgebruikte woorden worden groter en dikker weergegeven, zodat je bepaalde trends kunt herkennen. En, volgens de maker, zodat je zelfreflectie kunt toepassen. De word clouds worden per maand ingedeeld, andere verdelingen (zoals jaar of week) zijn vooralsnog niet mogelijk. Het average mood geeft je stemming over verloop van tijd weer, zodat je kunt zien of het beter of slechter met je gaat — mocht je dat zonder deze app niet doorhebben.

Zowel de site als het Stigma-filmpje zijn wat aan de zweverige kant. De app pretendeert daadwerkelijk een gunstig effect op je zelfbeeld en gemoedstoestand te hebben; dat vinden we toch een beetje te kort door de bocht. Dat gezegd hebbende: neem je Stigma niet te serieus, dan lijkt het vooral een makkelijke en leuke manier om bij te houden waar je mee bezig bent. Ben je écht van plan een serieus dagboek bij te houden, dan ben je beter af bij het vreselijk veelzijdige Day One.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2015, 18:56
Categorie Apps
Onderwerp dagboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.