Gerucht: notificatiesysteem van iOS gaat op de schop

Volgens Cult of Mac wil Apple het notificatiesysteem van iOS gaan verbeteren en moet dat gaan lukken met de koop van een klein bedrijfje waarvan de identiteit onbekend is maar dat wel een applicatie in de App Store heeft.

Notificaties in iOSAls je mensen vraagt wat een van hun grootste ergernissen in iOS is, dan hoor je vaak dat het notificatiesysteem niet deugt. Daar zou wel eens verandering in kunnen gaan komen. Volgens Cult of Mac werkt Apple namelijk aan een nieuw notificatiesysteem voor het iOS-besturingssysteem. Volgens een ingewijde wil Apple daarvoor een klein bedrijfje kopen om zo diens technologie in het mobiele besturingssysteem te integreren.

De identiteit van het bedrijfje is nog onbekend, maar volgens de bron heeft zij reeds een applicatie in de App Store. Een potentiële kandidaat is volgens Cult of Mac de applicatie Boxcar, die push notificaties voor onder meer Twitter en Facebook toont en waarmee alle notificaties ook op een centrale plaats worden opgeslagen. Een vaak genoemd minpunt van het bestaande notificatiesysteem in iOS, is dat push notificaties niet op een centrale plaats zijn terug te vinden. De technologie van Boxcar zou daar verandering in kunnen brengen.

Afgelopen jaar nam Apple voormalig webOS-architect Rich Dellinger in dienst. Dellinger was bij Palm verantwoordelijk voor het banner-notificatiesysteem in webOS. Dit systeem heeft veel lof gekregen voor het eenvoudige gebruik. Toen HP (Palm is overgenomen door HP) deze week de eerste webOS-tablet TouchPad introduceerde werd duidelijk dat het systeem zelfs nog verder verbeterd is. Hiermee gooit de tablet hoge ogen ten opzichte van de iPad. Dellinger zou naar verluidt het notificatiesysteem van iOS gaan verbeteren, maar tot nu toe is dat nog niet gebeurd.

Het ligt voor de hand dat een verbeterd notificatiesysteem deel zal uitmaken van de volgende grote update voor iOS, iOS 5. Voorgaande jaren werden iOS 3 en 4 in maart of april geïntroduceerd en de verwachting is dat Apple ook iOS 5 in het voorjaar zal gaan onthullen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2011, 19:23
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen geruchten, ios 3, ios 5, notificaties, webos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.