BB-8-VR-Star-Wars

Duik weg voor X-Wings en droids met de Star Wars virtual reality-app

Verander je iPhone in een portaal naar A Galaxy Far Far Away met de Star Wars-app. Kijk hoe BB-8 voorbij komt gerold en X-Wings of je hoofd razen.

Star-Wars-Cardboard

Een Star Wars-video bekijken wordt een stuk leuker als je zelf midden in het sciencefiction-universum plaats kunt nemen. Met een virtual reality-headset en de officiële Star Wars-app (link) heb je dat zo gefixt. Daar is zelfs geen Jedi mind trick voor nodig.

Google bracht een tijdje terug speciale The Force Awakens-versies uit van de Cardboard VR-headset, die in een mum van tijd uitverkocht waren. Gelukkig kun je het virtual reality-onderdeel van de Star Wars-app ook gewoon gebruiken met iedere andere VR-headset waar je een iPhone in kunt stoppen.

Interactieve Star Wars-VR op je iPhone

Na het downloaden van de officiële Star Wars-app kun je verschillende interactief VR-video’s opstarten. Dit doe je door op de menu-optie met Jakku-Spy te tikken, waar je ook het Cardboard-icoontje onder ziet staan. Vervolgens heb je de keuze uit zeven verschillende VR-video’s. De komende dagen verschijnen er nog twee extra filmpjes die je met een VR-headset kunt bekijken.

BB-8-VR-Star-Wars

Alle filmpjes hebben een directe link met The Force Awakens en bevatten onder meer X-Wings, BB-8 en de Millennium Falcon. Verwacht overigens geen hyper-realistische VR-ervaring zoals je dat met een Oculus Rift kunt krijgen, maar de app is leuk genoeg om uit te proberen. De video’s hebben bovendien wat interactieve elementen. Kijk bijvoorbeeld naar een knop om hem te activeren.

Er is ook een optie om de video’s op te starten zonder VR-headset. In dat geval beweeg je de iPhone om de omgeving om je heen te bekijken. Een stuk minder overtuigend, maar wel een leuke manier om ook zonder headset de video’s te kunnen ervaren.

Verander je iPhone in een Star Wars VR-bril

Wil je weten hoe je van een iPhone een virtual reality-bril maakt? Lees dan ons onderstaande artikel. Ook Apple kijkt naar de mogelijkheden van VR. Zo zagen we eind oktober het eerste virtual reality-project van Apple: een muziekvideo van U2 die je in een speciale ‘Experience Bus’ kon bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2015, 14:00
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen star wars, virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.