7Days app met nieuws voor jongeren.

7Days: dagelijks zeven artikelen afkomstig van jongerenkrant

Jongerenwebsite 7Days heeft nu ook een eigen app uitgebracht. In die app vind je zeven interessante artikelen, bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Ook terugkijken naar artikelen van de vorige zeven dagen is in de app mogelijk.

7Days app met nieuws voor jongeren.7Days is een Nederlands nieuwsmerk dat zich focust op jongeren van 12 tot 18 jaar. De papieren krant wordt elke vrijdag uitgegeven in een oplage van 29.000 stuks en ook op de website Sevendays.nl kun je op de hoogte blijven van binnen- en buitenlands nieuws in allerlei categorieën. Het nieuwsmerk is nu ook makkelijker mobiel te bekijken via de app 7Days. De app is vanaf vandaag beschikbaar voor onder andere de iPhone.

Zeven artikelen staan elke dag voor je klaar

Het standaardoverzicht van de 7Days-app laat je zeven artikelen zien in een normale lijstweergave. Je ziet daarbij de titel van het bericht met een bijpassende afbeelding. De artikelen zijn qua opmaak vrij standaard: een titel, een plaatje en de tekst van het nieuws zelf, eventueel aangevuld met meer beeldmateriaal. Onderaan de artikelen vind je nog een meer- en delen-knop. De meer-knop doet echter niks anders dan je doorsturen naar de website met hetzelfde artikel. Met delen deel je het artikel met vrienden via de bekende opties.

Het nieuwsoverzicht in 7Days. Een artikel in 7Days.

De app laat nooit meer dan zeven artikelen van de huidige dag zien. Komt er dus een interessanter nieuw artikel bij, dan moet een ouder artikel hier plaats voor vrijmaken. Het kan ook zo zijn dat er ‘s ochtends nog maar twee artikelen klaar staan, wat nogal onhandig is. Naast de standaard zeven artikelen op de homepagina, kun je ook terugkijken naar de artikelen van de zeven dagen ervoor. Ook in dat overzicht zie je maximaal zeven artikelen per dag, waardoor je dus lang niet al het nieuws meekrijgt.

7Days met terugblik op de laatste zeven dagen. 7Days met nieuws uit de krant.

Verder bevat de app nog enkele artikelen die afkomstig zijn uit de papieren krant. Hier gaat een artikel bijvoorbeeld dieper in op een bepaald onderwerp of wordt een video getoond. Tot slot stuurt de app je een pushbericht zodra er zeven artikelen voor je klaar staan. Incidenteel wordt er ook bij breaking nieuws een bericht verstuurd. In ieder geval houdt de app zich in de vroege ochtend en late avond stil, want pushberichten worden alleen tussen acht uur ‘s ochtends en tien uur ‘s avonds verstuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2015, 15:31
Categorie Apps
Onderwerpen jongeren, nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.