Square verandert iPad in mobiel pinapparaat

De mobiele betaaldienst Square is gelanceerd in de VS. Via een iPad/iPhone-applicatie en een mobiele kaartlezer kan overal worden betaald.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Square op de iPadSquare maakt van de iPad een mobiel pinapparaat. Via de applicatie, die overigens ook werkt op de iPhone, en een kaartlezer die wordt aangesloten op de audio input van de iPad kan mobiel worden betaald. De applicatie is gelanceerd in de Amerikaanse App Store.

Wanneer een pinpas of creditcard door de kaartlezer wordt gehaald, worden de gegevens van de kaart omgezet in een audiosignaal. Vervolgens wordt de data via WiFi of 3G versleuteld naar de systemen van Square verstuurd, waar de daadwerkelijke betaling plaatsvindt.

De dienst heeft veel handige functionaliteiten ingebouwd, sommigen zijn zelfs speciaal voor de iPad gemaakt. Zo kunnen ondernemers iconen aan hun producten toevoegen, zodat een mobiel kassasysteem onstaat. Ook is het mogelijk voor klanten om makkelijk een fooi te geven, die overeenkomt met een percentage van de factuur.

Square op de iPadEen andere handige functie van Square is dat facturen na betaling worden verstuurd via e-mail en ze online worden bewaard door Square. Voor de veiligheid worden foto’s van gebruikers zichtbaar bij betaling, zodat kan worden gecontroleerd of de diegene die wil betalen ook echt de kaarthouder is.

Het aanmaken van een account bij Square is gratis en ook de kaartlezer wordt gratis verstuurd. Alleen bij betaling rekent Square tussen 2,75% tot 3,50% over het te betalen bedrag, met een minimum van $0,15. Voorlopig is de dienst echter niet in Nederland beschikbaar. Over de internationale plannen van Square is weinig bekend.

Bedenker van Square is trouwens Jack Dorsey, mede-oprichter van Twitter. Veel bekende internetondernemers hebben geïnvesteerd in het bedrijf. Square is echter niet alleen in de markt. PAYware biedt eenzelfde service.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 15:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen betalen, ipad, square, verenigde staten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.