SPIN afstandsbediening

SPIN: slimme, Nederlandse afstandsbediening met iPhone-app

Je slimme lampen en televisie bedienen met bewegingen? De Nederlandse SPIN op Kickstarter wil dat mogelijk gaan maken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SPIN afstandsbedieningHet Nederlandse Kickstarter-project SPIN heeft een ambitieus voornemen: ze willen je iPhone en afstandsbedieningen vervangen voor het bedienen van de televisie, radio en slimme apparatuur in huis zoals je verlichting. Hiervoor gebruiken de Nederlanders een klein apparaatje vol met sensoren, die detecteert wanneer je hem bijvoorbeeld naar rechts draait om het volume te verhogen.

De SPIN verstuurt een infraroodsignaal naar alle kanten van de kamer. Hierdoor kan het apparaat je bewegingen en aanrakingen op het touchoppervlakken vertalen naar een ‘gewoon’ signaal voor je apparaten in huis, wat via infrarood wordt doorgegeven. De bewegingssensor ziet hoe je de SPIN vasthoudt als je hem draait. Je houdt hem bijvoorbeeld horizontaal om te zappen en verticaal om volume aan te passen. Een touchpad aan de onderzijde laat je ook apparatuur bedienen.

De afstandsbediening ziet er slim uit, maar je kunt je afvragen hoe snel hij ook handig is. Zappen ziet er in onderstaande video bijvoorbeeld wat omslachtig uit.

Een ingebouwde Bluetooth-transciever laat je slimme apparaten in huis verbinden. Dit kan rechtstreeks met apparaten die Bluetooth ondersteunen. Heb je bijvoorbeeld verlichting die Wi-Fi gebruiken? Dan verbindt de SPIN met een bijbehorende iPhone-app. De iPhone wordt dan gebruikt om de afstandsbediening met je apparaten te verbinden. De Hue-lampen van Philips worden op deze manier onder andere ondersteund. De makers willen een API beschikbaar stellen, zodat accessoiremakers ondersteuning voor de SPIN kunnen toevoegen aan hun devices.

Je kunt de SPIN op Kickstarter bestellen door minstens 79 euro te doneren. Je krijgt hem dan in september 2015 toegestuurd. Ben je er vroeg bij? Voor 69 euro krijg je hem dan al. Je kunt dan deelnemen aan het betaprogramma van de afstandsbediening.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2014, 11:35
Categorie Accessoires
Onderwerpen afstandsbediening, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.