Uitgaven

Met Spend Stack hou je zicht op je totale uitgaven

Spend Stack is een nieuwe app voor iOS waarmee je je uitgaven kunt bijhouden. Deze app houdt totalen bij en bevat slimme lijsten, zodat je beter zicht houdt of je nog binnen je budget zit. De app is gemaakt door een onafhankelijke ontwikkelaar en er is een mooi verhaal aan verbonden.

Spend Stack

Zit je elke maand krap om rond te komen, of wil je gewoon wat meer op je uitgaven letten, dan kan het helpen om alles te noteren. Ontwikkelaar Jordan Morgan vond bij de bestaande apps nog niet wat hij zocht en besloot zelf iets te maken. Met Spend Stack wordt het gemakkelijker om totalen bij te houden van wat je hebt gekocht. Alle gegevens worden gesynchroniseerd tussen je apparaten, zodat je ook op je iPad uitgaven kunt noteren en raadplegen. Met Spend Stack kun je tijdens het shoppen alvast je uitgaven noteren. Er wordt daarbij alvast rekening gehouden met BTW, aanbiedingen en meer. Morgan houdt sinds een jaar of vijf alle uitgaven bij. Hij splitst daarbij alles in verschillende categorieën, maar het bleek lastig om de totalen bij te houden. Je hebt nog $200 budget, maar als je bij de kassa staat moet je opeens $250 afrekenen.

Uitgaven opgeteld

Morgan wilde daarom een app waarmee je totalen kunt bijhouden terwijl je noteert wat je uitgeeft. De app kan ook prijzen per gewicht en kortingspercentages toepassen. Zo ontstond Spend Stack. Let wel op dat deze app door een Amerikaan is gemaakt en de maker zich dus meer druk heeft gemaakt om dollars en de juiste salestax. Toch zijn de totalen natuurlijk prima bruikbaar, als dit de app is die je nodig hebt. Spend Stack werkt met iCloud-sychronisatie, 3D Touch, heeft een zoekfunctie en laat je met drag-and-drop items verplaatsen.

Spend Stack-app

Je kunt je lijst met iemand anders delen en samenwerken aan de lijst, zodat je zeker weet dat de uitgaven van beide personen worden meegenomen. De app is flexibel, dus je bepaalt zelf welk percentage je voor de BTW (of salestax) gebruikt. Je kunt ook foto’s aan je aankopen koppelen, zodat de andere persoon kan zien welke variant yoghurt je hebt gehaald. Daarbij kwamen Apple’s oplossingen zoals CloudKit goed van pas, want Morgan wilde lijstjes kunnen sychroniseren maar het moest niet nodig zijn om een account te maken.

Met hulp van vrienden die als betatester werden ingeschakeld, kwamen er steeds meer functies bij. Na jarenlang ontwikkelen is Morgan blij met wat hij gemaakt is brengt hij de app uit voor iedereen. Het grappige is dat de app onderdeel is geworden van het gezin. Steeds wanneer er een baby op komst was in het gezin, gebruikte Morgan de ontwikkelactiviteiten aan de app om zijn zinnen te verzetten. Het voelt dus een beetje als zijn ‘kindje’. Het hele relaas kun je hier lezen. Om de ontwikkelkosten te dekken heeft Morgan besloten er een eenmalig bedrag voor te vragen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 juli 2019 om 13:30
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.