Sony levert camerasensor voor nieuwe iPhone, mogelijk 8 megapixel

Sony CEO Howard Springer heeft aangegeven, dat de levering van cameramodules voor de iPhone of iPad is vertraagd. Opmerkelijk is dat Sony tot nu toe geen camera-onderdelen aan Apple leverde.

iPhone-cameraIn een interview met Walt Mossberg heeft Sony CEO Howard Stringer laten vallen, dat de levering van camerasensoren aan Apple is vertraagd door de aardbeving in Japan. Opvallend daaraan, is dat de camera’s van de iPhone momenteel worden geleverd door OmniVision Technologies, die voorzover bekend de enige leverancier is. Niet eerder waren er aanwijzingen dat Sony belangrijke onderdelen voor camera’s aan Apple levert, ook niet voor andere producten dan de iPhone. Voor welke producten de camerasensoren bedoeld zijn, bleek uit uitspraken van Stringer zelf:

Our best senor technology is built in one of the (tsunami) affected factories. Those go to Apple for their iPhones…or iPads. Isn’t that something? They buy our best sensors from us?


Sony wilde achteraf niet verduidelijken om welke apparaten het gaat en ook een woordvoerder van Apple wilde er niet nader op ingaan. Een analist van Rodman Renshaw beweert dat Sony is ingeschakeld om beeldsensoren voor de volgende generatie iPhone te leveren. Het zou daarbij gaan om 8 megapixel camera-sensoren. Dezelfde bron beweerde ook dat OmniVision 5 megapixel-camerasensoren aan Apple zou leveren. Die voorspelling kwam inderdaad uit, toen de iPhone 4 op de markt kwam. De sensoren waar Howard Stringer over sprak, kunnen bedoeld zijn voor een nog niet aangekondigd product dat zich in een vroeg stadium van productie bevindt. Mogelijk is de vertraging in de levering van camerasensoren vanuit Japan ook een reden voor Apple om de iPhone 5 later op de markt te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2011, 14:57
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen camera, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.