Sony kondigt iPad-concurrenten Sony S1 en Sony S2 aan

Sony werpt zich in de strijd van de tablets en zet in één klap twee mogelijke concurrenten voor de iPad op de markt: de Sony S1 en de Sony S2. De apparaten ondersteunt 3G en 4G, gebruiken Android en spelen PlayStation-games af.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Sony presenteert iPad-concurrenten S1 en S2Electronicagigant Sony mengt zich in de strijd der tablets, waarin Apple voorlopig heer en meester is. Op een presentatie die op moment van schrijven nog bezig is, kondigde Sony maar liefst twee tablets aan: de S1 en de S2. De S2 heeft twee schermen en lijkt zich vooral op publiek te richten dat de Nintendo DS net is ontgroeid. De S1 wordt een tablet met een scherm van 9,4″ inch groot, ondersteunt Wi-Fi, 3G en 4G. Het draait op een snelle Nvidia Tegra 2-processor met besturingssysteem Android 3.0 en je kan er PlayStation-games op spelen.

“De S1 voelt alsof je een magazine vasthoudt”, zegt Kunimasa Suzuki in de presentatie die live is verslagen door de Wall Street Journal. Het apparaat is aan één lengtekant beduidend dikker dan de andere kant. Het apparaat kan als afstandsbediening voor andere Sony-apparaten fungeren, zoals volgens Kotaku de nieuwste lijn Bravia-televisies. De interface doet volgens Wall Street Journal denken aan die van Windows Mobile 7, met allerlei tegels waarop je bijvoorbeeld de laatste updates ziet van je Facebook-vrienden.

Sony S1 tablet concurrent voor iPad

De Sony S2 heeft de vorm van een opklapbare spelcomputer, maar biedt dezelfde functionaliteit als een tablet. Het huist twee touchscreen-schermen van 5,5″ inch en ondersteunt eveneens Wi-Fi, 3G en 4G. Bij toepassingen en games dient het onderste scherm voor de input. Als je mailt, staat de inbox in het onderste scherm en een geselecteerde mail is bovenin te zien. Het onderste scherm wordt een toetsenbord op het moment dat je een e-mail schrijft. Bij een oude PlayStation-game staan de knoppen onderin en de spelbeelden zijn bovenin te zien. Op de S1 zweven de knoppen op het spelbeeld, net als bij de iPad.

Sony S2 opklapbare tablet

Er worden om de haverklap nieuwe tablets met het Android-besturingssysteem aangekondigd, maar nog niet eerder mengde Sony zich in deze strijd. De S1 en S2 worden niet eens gelanceerd onder Sony Ericsson-merknaam, maar specifiek onder Sony. De apparaten richten zich volgens Sony op webbrowsen, mailen, entertainment, gamen en boeken lezen. Het volledige tablet-pakket dus. Beide moeten ze tegen het einde van het jaar verkrijgbaar zijn. Prijzen zijn nog onbekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 15:20
Categorie iDevices
Onderwerpen android, overheid, sony, tablets, vs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.