Smart Case… maar niet voor je iPad

Anymode is als Koreaanse fabrikant gespecialiseerd in het maken van accessoires. Ze hebben een sterke band met Samsung en hebben de gewoonte om succesvolle producten te kopiëren. Want wat is daar eigenlijk mis mee?

smart case samsungApple is verwikkeld in een rechtszaak met Samsung omdat ze vinden dat de Koreanen producten kopiëren. Maar toch zou Apple nog eens goed moeten kijken naar wat er verder nog in Azië wordt geproduceerd. Een hele industrie is ontstaan van producten die eruit zien als het origineel en die via dumpsites worden verkocht. Een Smart Cover voor 4 euro in plaats van de gebruikelijke prijs van 39 euro? Geen probleem… maar wacht eens even! De hoes die op de foto hiernaast is te zien is helemaal geen goedkope Smart Cover-kloon.


Het is een officieel goedgeleurd accessoire dat is gecertificeerd door Samsung. Ze heten Smart Case en zijn bedoeld voor de Samsung Galaxy Tab 10.1. Zo kun je je tablet-kloon nog meer op het origineel laten lijken. De Smart Case is verkrijgbaar in vijf pasteltinten en is oprolbaar, net als Apple’s schermaccessoire.

Sang-yong Kim, CEO van fabrikant Anymode, zegt dat hij in een Samsung-familie geboren is. Hij beweert een neef te zijn van Samsungs bestuursvoorzitter Kun-Hee Lee. Hij trad af toen Samsung in 2008 in een financieel verstrikt raakten, maar keerde in maart 2010 terug om het Samsung-design en de productkwaliteit te verbeteren. Anymode schrijft op de LinkedIn-pagina dat ze sterke banden hebben met Samsung en dat de business groeit als kool. Er zijn wereldwijd distributeurs maar ook in Korea zelf zijn de producten overal verkrijgbaar. Of zou het Certified by Samsung-merkje ook nep zijn?

samsung smart case for galaxy tab

Via: 9to5mac

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.