Apple TV 4 met remote.

SiriMote: bedien je Mac met de remote van de nieuwe Apple TV

Met de gratis app SiriMote bedien je je Mac met de nieuwe Apple TV Remote. Hierdoor kun je iTunes, QuickTime en Keynote op je Mac vanaf een afstand bedienen.

Met SiriMote bedien je je Mac met de Apple TV Remote.Met de oudere Apple Remote was het al mogelijk om je Mac te bedienen, maar met de nieuwste Apple TV Remote van de vierde generatie Apple TV was dat nog geen optie. Dankzij de gratis app SiriMote is het mogelijk om de nieuwe Apple TV Remote als afstandsbediening voor je Mac te gebruiken. Hierdoor kun je onder andere je muziek uit iTunes bedienen en dia’s doordrukken in Keynote.

Apple TV Remote aan je Mac koppelen met SiriMote

De Apple TV Remote, Siri Remote genoemd in landen waar Siri op de Apple TV aanwezig is, werkt via Bluetooth met de Apple TV. Dit in tegenstelling tot de oude Apple Remote, die gebruikmaakte van infrarood. Om de nieuwe Apple TV Remote met je Mac te koppelen, heb je de app genaamd SiriMote nodig. Je koppelt de Apple TV Remote met je Mac via de gewone Bluetooth-instellingen van je Mac, maar het programma SiriMote moet wel actief zijn om de afstandsbediening functioneel te maken.

Met SiriMote bedien je je Mac met de Apple TV Remote.

Eenmaal gekoppeld kun je met de Apple TV Remote het geluid van je Mac bedienen. Ook het afspelen en pauzeren van muziek in iTunes is een mogelijkheid. Een andere optie is om dia’s door te spoelen in Keynote. Handig als je bijvoorbeeld een presentatie moet geven. Dankzij deze app krijgt de Apple TV Remote dezelfde functies op de Mac als de vorige Apple Remote. Als je deze functies met de nieuwe afstandsbediening dus miste, is SiriMote een handig alternatief. Je downloadt de app vanaf de website.

Wees er wel van bewust dat de Apple TV en je Mac niet tegelijkertijd te bedienen zijn. Zodra je de afstandsbediening aan je Mac gekoppeld hebt, is het niet meer mogelijk om je nieuwe Apple TV te bedienen. Je moet daarom de koppeling tussen de afstandsbediening en de Mac eerst weer verwijderen voordat je weer met de Apple TV aan de slag kan.

https://www.iculture.nl/tips/televisiebediening-apple-tv-remote-inschakelen-uitschakelen/

Bedankt voor de tip Robert Klein!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.