Sesame deadbolt deur

Sesame vervangt je huissleutel door een iPhone

Met het slimme deurslot Sesame heb je geen huissleutels meer nodig. De bijbehorende app zorgt ervoor dat je de voordeur snel en veilig vanaf je smartphone kunt kunt openen.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Je huissleutels vervangen door je smartphone. Voor veel mensen klinkt dit nog wat onbetrouwbaar in de oren, maar in Amerika hebben ze de slimme deursloten al omarmd. Het nieuwe Kickstarter project Sesame is hiervan een voorbeeld. Het zorgt ervoor dat we onze sleutels thuis kunnen laten en op een veilige en snelle manier ons huis binnen kunnen.


Sesame deadbolt slot

Sesame is eenvoudig op je voordeur te bevestigen als je beschikt over een zogenaamd deadbolt-slot en werkt met de WiFi-verbinding van je thuisnetwerk. Zodra je iPhone verbinding heeft met hetzelfde netwerk, kun je met de bijbehorende app je deur ontgrendelen. Ook kan het slot via Bluetooth 4.0 met een WiFi-punt worden verbonden. Die moet je er nog wel los bij bestellen. De app geeft je ook de mogelijkheid om in te stellen welke personen wel of geen toestemming krijgen om de deur te openen. Daarnaast ontvang je een notificatie op je smartphone wanneer je deur opent of sluit. Deze worden in een overzicht bijgehouden, zodat je exact kunt zien wie en op welk tijdstip de deur heeft geopend. Naast je smartphone kun je ook nog altijd je sleutels gebruiken om binnen te komen, voor het geval de batterij van je smartphone leeg is.

Deur openen door te kloppen

Het slot werkt op een slimme manier samen met de nieuwste technieken. Zo kun je door een aantal keer op je smartphone of voordeur te kloppen het slot ontgrendelen. Hiervoor moet je toestel wel binnen het WiFi-bereik van de deur zijn, maar kan gewoon in je broekzak blijven zitten. Apple Homekit en stemcommando’s worden ook ondersteund, net als If This Then That. Hiermee kun je ‘recepten’ maken voor internetdiensten, waardoor ze makkelijker met elkaar communiceren.

Waar in Amerika de markt voor dit soort deursloten flink in opkomst is, zijn we in Nederland nog terughoudend met de elektronische draaiknoppen. Dat wil niet zeggen dat je de Sesame niet voor je eigen voordeur kunt gebruiken. Deze moet dan wel voorzien zijn van een zogenaamd deadbolt-slot, waar de Sesame op bevestigd kan worden. Op Kickstarter kunnen Early Birds de Sesame bestellen voor 89 dollar, daarna zullen de sloten 99 dollar per stuk gaan kosten. Ontwikkelaar Candy House verwacht vanaf mei de eerste bestellingen te kunnen versturen. Je hebt nog tot 26 april om geld in het project te steken.

Op iCulture hebben we wel vaker slimme deursloten besproken, zoals de August en de Lockitron Bolt. Meestal ben je aangewezen op Kickstarter en andere crowdfunding-sites, want via de normale bouwmarkten zijn ze nog niet zo makkelijk te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.