Mapsense

Apple neemt kaartenbedrijf Mapsense over

Apple heeft het Amerikaanse bedrijf Mapsense voor zo'n 30 miljoen dollar overgenomen. Mapsense staat bekend om de toegankelijke techniek waarmee data op een kaart geplaatst kan worden.

Mapsense
Apple zou het Amerikaanse bedrijf Mapsense voor zo’n 25 tot 30 miljoen dollar overgenomen hebben. Mapsense staat bekend om het in beeld brengen en analyseren van locatiedata, bijvoorbeeld op kaarten. De overname is het zoveelste bewijs dat Apple druk bezig is met het herzien van hun kaartendienst Apple Maps.

Recode zegt twee anonieme bronnen gesproken te hebben die meer van de overname weten. Wat Apple precies van plan is met Mapsense blijft echter onduidelijk. De startup uit San Francisco heeft twaalf werknemers en werd in 2013 opgericht. Het bedrijf laat gebruikers grafische modellen van kaarten en routeinformatie precies zo samenstellen als ze zelf willen. Hierdoor kunnen enorme hoeveelheden data vanuit de cloud op een kaart geplaatst worden.

View post on imgur.comAlweer een kaartenbedrijf

In een reactie laat Apple weten wel vaker van dit soort kleine bedrijfjes over te nemen. En zoals gewoonlijk wil het bedrijf niet laten weten wat het doel of plan van de overname is. Met alle geruchten en berichten die de laatste maanden rondom Apple en navigatie verschijnen, is het in ieder geval geen willekeurig opgekocht bedrijfje.

Dinsdag werd nog bekend dat Apple in Zweden in het geheim aan geavanceerde Apple Maps-technieken werkt, en overal ter wereld worden er auto’s van Apple gesignaleerd die Streetview-achtige opnames maken. Zou het te maken hebben met Apple’s plannen om een auto te maken, of komen er simpelweg grote veranderingen aan voor Apple Maps? De voorbereidingen zijn er in ieder geval voor getroffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2015, 8:04
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen apple maps, kaarten, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.