Scanadu Scout: Tricorder voor iPhone op Indiegogo verschenen

De Scanadu Scout is een tricorder voor je iPhone: houd dit apparaatje tegen je slaap en je ziet al je medische gegevens in een speciale app.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Scanadu ScoutAfgelopen jaar was de Scanadu Scout één van de hippe nieuwe producten waar in Silicon Valley aan wordt gewerkt. Dit apparaat hoef je enkel een paar seconden tegen je slaap te duwen, waarna je uitgebreide informatie over je algemene gezondheid te zien krijgt. Het apparaatje werd al snel met de Tricorder vergeleken: een fictief medisch hulpmiddel uit Star Trek dat in één keer alles vertelt over het lichaam van een patiënt. De Scout is nog steeds niet in de winkel verkrijgbaar, maar geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag wel geld aan de makers doneren op Indiegogo. Doneer je minstens 224 dollar, dan krijg je in maart 2014 een Scout thuisgestuurd.


Door het apparaatje tegen je slaap aan te duwen, krijg je volgens de makers jouw hartslag, temperatuur, zuurstofniveau, ademhaling, bloeddruk, stressniveau en een elektrocardiogram van je hartslag te zien. Deze informatie kun je in de app opslaan of doorsturen naar bijvoorbeeld je dokter.

De Scanadu Scout is een klein apparaatje zonder een duidelijk scherm, wat betekent dat je een iPhone moet gebruiken om de gemeten informatie af te lezen. De iPhone verbindt met de Scout via Bluetooth 4.0, wat betekent dat je minstens een iPhone 4S nodig hebt om het apparaatje te gebruiken. Daar staat tegenover dat de Scout het een week lang op één volle accu volhoudt dankzij dit zuinige Bluetooth-protocol.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rKCeoiRhVuI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.