Satarii iPhone-dock volgt je overal bij het maken van filmpjes

De Satarii is een iPhone-dock die je volgt waar je gaat en staat. Het werkt met een markering (sensor) op je kleding.

satarii starEen van de leukste accessoires van de afgelopen dagen is de Satarii, een iPhone-dock die je automatisch volgt wanneer je beweegt. Het is gemaakt door een stel vrienden, die vanuit hun garage gingen knutselen aan een iPhone-dock. Je draagt daarbij een sensor (tracker) op je kleding, zodat de Satarii je precies kan volgen. Het is bijvoorbeeld handig voor videobloggers die nogal beweeglijk zijn, zoals Vincent Everts. Maar je kunt het ook gebruiken voor FaceTime-gesprekken, wanneer je tijdens het praten even wilt koffiezetten of bezig bent om wat in de huiskamer te rommelen.

Satarii is bezig om geld te verzamelen om het idee te realiseren. Er is $20.000 nodig en ze pakken het aan volgens een bekend principe: mensen die in het idee geloven steunen het idee. Het werkt als een soort pre-order: als het project niet doorgaat, krijg je je geld terug en als het toch een succes blijkt hebben de bedenkers genoeg geld om de eerste productieronde te financieren. Satarii maakt daarbij gebruik van de dienst IndieGoGo, een kloon van Kickstarter (bekend van de iPod nano-horlogebandjes en de Gilf iPhone-houder).

Bij de Satarii Star is een houder voor iPhones en een standaard tripod-houder meegeleverd, zodat je ook je Flip-camera of een andere foto- of videocamera kunt bevestigen. De sensor bevestig je aan je kleding, je hond of iets anders en zolang je binnen 8 meter bereik bent zal de dock meebewegen. De dock kan maximaal 180 graden meebewegen. Het team is al bezig met het maken van een functioneel prototype. Van de benodigde $20.000 is al $15.000 bijeengebracht, dus de kans is groot dat dit accessoire realiteit wordt.

Meer info: Satarii
Tip via: @vroegevogel (waar je meer tips voor coole gadgets vindt)

Satarii IndieGoGo Campaign from Satarii on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2011, 20:20
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen dock, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.