Samsung moet nieuwe toestellen eerst aan Apple laten zien

Samsung moet toestellen beschikbaar stellen aan Apple, voordat ze op de markt komen. De juristen van Apple kunnen dan kijken of er sprake is van slaafs kopiëren van de producten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

samsung prototypeSamsung moet nieuwe smartphones en tablets vóór de lancering aan Apple geven, zodat het bedrijf kan bepalen of er sprake is van kopieerwerk. Een Amerikaanse rechter heeft dat bepaald. In de VS loopt momenteel een rechtszaak tussen de twee bedrijven, waarbij Apple beweert dat Samsung de toestellen slaafs kopieert. De advocaten die Apple tijdens deze rechtszaak hebben vertegenwoordigd krijgen de Samsung-toestellen vóór de officiële release onder strikte geheimhouding te zien. Ook handleidingen en verpakkingen moeten naar de betreffende advocaten worden gestuurd. Samsung heeft bezwaar gemaakt om de producten al vroegtijdig te tonen, omdat daarmee de concurrentiepositie van het bedrijf in gevaar komt. Maar toch hield de rechter voet bij stuk. De Samsung Galaxy S II, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 10.1, Infuse 4G en Droid Charge zijn toestellen die Apple vroegtijdig te zien krijgt.

Samsung en Apple hebben een bijzondere relatie. Ze zijn concurrenten van elkaar, maar ook partners bij de productie van de iPhone en iPad. Samsung levert lcd-schermen en chips aan Apple. Apple is de op één na grootste klant van Samsung. Toch klaagde Apple Samsung in april aan omdat ze inbreuk hadden gemaakt op patenten van het bedrijf en producten hadden gemaakt die teveel op de iPhone en iPad leken. Omgekeerd klaagde Samsung Apple weer aan, omdat ze vinden dat er technologieën zijn gebruikt, die eigendom zijn van Samsung. Het ging daarbij onder andere om patenten om gelijktijdig te kunnen internetten en bellen.

Meer info: uitspraak rechter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2011, 18:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.