Gerucht: iPhone 3GS krijgt geen iOS 5

Het is nog niet bekend welke functies systeemversie iOS 5 naar de iPhone zullen brengen, maar het lijkt uitgesloten dat de iPhone 3GS mag meeliften op het nieuwe stukje firmware.

iPhone 3GS niet naar iOS 5Het is nog niet bekend welke functies versie 5 van Apple’s iOS-systeem krijgt, maar één ding lijkt duidelijk: de iPhone 3GS zal de nieuwe software niet ondersteunen. Dat betekent dat de iPhone 3GS niet meer voorzien zal worden van nieuwe updates van de systeemsoftware nadat iOS 5 is gelanceerd in de herfst. Dat stelt de Russische analist en Mobile Review-redacteur Eldar Murtazin in een losse tweet: “Eén opmerking. De Apple iPhone 3GS zal niet te upgraden zijn naar iOS 5.x. De iPhone 4 wel.

De uitspatting van de redacteur ligt in de lijn der verwachtingen. De eerste generatie iPhone komt niet verder dan iOS 4, op de iPhone 3G houdt het firmware-avontuur op bij iOS 4.3. Als de iPhone 3GS iOS 5 niet ondersteunt, zullen alleen de recente iPhone 4 en de volgende generatie iPhone de nieuwe systeemsoftware dragen.

Als je kijkt naar de geschiedenis van de iPhone zie je dat de levensduur van de systeemsoftware erop nu zo’n twee tot tweeënhalf jaar is. Dat berekende Macstories, die erbij aantekent dat zij nog niet durven te beweren dat de iPhone 3GS iOS 5 niet zal draaien. De website 9to5mac claimde eerder deze maand dat Apple iOS 5 intern aan het testen is op de iPhone 3GS, maar dat het nog niet duidelijk is of de software publiekelijk voor de 3GS zal verschijnen.

De iPhone 3GS werd geïntroduceerd op 8 juni 2009 tijdens de WWDC in San Francisco. Op 19 juni werd de telefoon al gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada en zes Europese landen. De 8GB-versie is nog steeds te verkrijgen en is de prijsvechter onder de iPhone-abonnementen. De grote verbeteringen ten opzichte van voorganger iPhone 3G waren 256 MB RAM, een betere camera met videofunctionaliteit, stembesturing en een digitaal kompas.

Over iOS 5 is nog weinig concreets bekend. Zie onze tag voor de vele geruchten die de ronde doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2011, 17:04
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 5, iPhone 3G

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.