Samsung klaagt Apple ook in Nederland aan

Samsung heeft Apple aangeklaagd in Nederland. De zaak zal op 17 augustus als dagvaarding officieel worden ingediend bij de rechtbank in Den Haag.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone samsung galaxySamsung is in Nederland een rechtszaak gestart tegen Apple. Het gaat daarbij om een bodemprocedure bij de rechtbank in Den Haag. De rechtbank in Den Haag heeft bevestigd dat er een zaak loopt, al zijn er nog weinig details waar het om gaat. Op 17 augustus zal de dagvaarding tegen Apple formeel worden ingediend bij de rechtszaak. Een zitting is voorlopig nog niet gepland, zo blijkt. Het kan nog maanden duren voordat er een echte zitting plaatsvindt, vernam Webwereld na een anonieme tip. Samsung heeft advocatenkantoor Simmons & Simmons ingeschakeld, waar advocaat Bas Berghuis van Woortman – gespecialiseerd in intellectueel eigendom, patenten en technologie – de zaak in behandeling heeft en Samsung zal bijstaan.

Samsung Nederland is niet op de hoogte van de gang van zaken. Een woordvoerster van Samsung gaf aan dat dergelijke zaken internationaal worden geregeld. “We weten daar verder niets vanaf. We zijn net zo benieuwd als u”, aldus de woordvoerster. De zaak gaat ongetwijfeld om patenten. Beide bedrijven zijn in meerdere landen verwikkeld in rechtszaken over misbruik van patenten. Daarbij claimt Samsung dat Apple patenten heeft overtreden, terwijl Apple niet alleen spreekt over inbreuk op patenten door Android, maar ook over kopiëren van producten. Apple vindt dat de Samsung Galaxy S en de Samsung Galaxy Tab slaafse klonen zijn van de succesvolle iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2011, 22:27
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.