Apple Samsung

Samsung moet Apple toch betalen bij patentinbreuk

Samsung moet Apple toch royalties betalen bij patentinbreuk door toestellen, heeft de rechter bepaald. Maar het gaat Apple weinig opleveren.

Apple SamsungSamsung moet bij specifieke toestellen royalties betalen aan Apple. Dat oordeelde rechter Lucy Koh in een lang slepende rechtszaak tussen Apple en Samsung. Toch is er weinig kans dat Apple inderdaad royalties van Samsung krijgt.

Eerder oordeelden een jury dat Samsung Apple-patenten schendt, onder andere voor Slide-to-Unlock (‘721) en data-detectors (‘647). Rechter Koh vond ook dat een patent omtrent voorspellende tekstinvoer (‘172) door Samsung was overtreden. De nieuwste ontwikkeling is dat Samsung geld moet betalen aan Apple als ze toestellen verkopen, die de patenten schenden. Maar die kans is klein, omdat de toestellen vanwege het trage verloop van de rechtszaak inmiddels al uit de winkel zijn. Ook moet Apple per toestel bewijzen dat er sprake is van patentschending. Hoeveel geld Samsung per toestel moet betalen is niet bekendgemaakt, maar het is mogelijk dat de moeite die Apple moet nemen om alsnog royalties te ontvangen niet opweegt tegen de bedragen die Samsun moet betalen. Omdat het oude toestellen zijn, zullen de verkoopcijfers niet meer zo hoog zijn. Samsung heeft inmiddels aanpassingen in huidige toestellen gedaan, waardoor ze niet langer patenten schenden. En mocht dat wel het geval zijn, dan duurt het lang genoeg totdat er een gerechtelijke uitspraak is, waardoor de toestellen inmiddels alweer uit de handel zijn.

In Europa lopen geen rechtszaken meer tussen Apple en Samsung, omdat beide bedrijven besloten hebben om nog lopende rechtszaken te stoppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2014, 10:32
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patent, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.