iculture-biz
iCulture Biz
microsoft-office-ipad

Office voor iOS ondersteunt nu Dropbox voor iedereen

Dropbox en Office werken vanaf vandaag voor iedereen samen op iOS. Eerder werd de Office-ondersteuning van Dropbox al geleidelijk uitgerold.

Dropbox officeMicrosoft heeft ondersteuning voor Dropbox toegevoegd aan de Office-apps Word, Excel en Powerpoint voor iOS. Het is hierdoor mogelijk je Dropbox-bestanden vanuit de apps te bekijken en bewerken. De toevoeging van Dropbox werd eerder al aangekondigd, maar is nu voor alle gebruikers uitgerold.

Op 6 november begon Dropbox met een geleidelijke uitrol van de Office-ondersteuning. Inmiddels moet de functie beschikbaar zijn voor iedereen.

Dropbox Office: bestanden bewerken

Je koppelt een Dropbox-account vanuit één van de Office-apps, waarna de optie voor Dropbox verschijnt onder de optie Openen. Je moet de laatste versies van beide apps installeren om van Dropbox gebruik te kunnen maken. Deze updates verschenen al een paar dagen geleden, maar de functie is geleidelijk beschikbaar gesteld. Microsoft en Dropbox hebben de ondersteuning op afstand geactiveerd. De integratie zit in beide apps: zit je in de applicatie van Dropbox, dan kun je met een knop snel documenten openen in Office.

De webversie van Office zal begin 2015 ook ondersteuning krijgen voor Dropbox. Op de desktop is Dropbox al een tijd te gebruiken door de map in je bestandssysteem te benaderen.

Microsoft’s Office-apps staan vaak hoog in de lijst met populaire iOS-apps. De samenwerking met Dropbox lijkt daarom een belangrijke stap voor de clouddienst: hiermee kan Dropbox een groot aantal gebruikers te hulp schieten. Daarmee heeft Dropbox een groot voordeel ten opzichte van concurrenten iCloud en Google Drive. Het is op het moment niet mogelijk om een document in de Google Drive-app te openen in Word voor iOS.

In de serie iCulture Biz vind je nog meer artikelen over onderwerpen die voor zakelijke appgebruikers en ontwikkelaars interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2014, 11:26
Categorie Apps
Onderwerpen dropbox, excel, iculture biz, microsoft word, office, powerpoint

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.