The Mesh is Apple’s gratis App van de Week

The Mesh is een week lang gratis te downloaden als Apple's gratis App van de Week. Wat maakt deze wiskundige puzzelgame zo bijzonder?

The Mesh is een originele puzzelgame.

Apple heeft de originele puzzelgame The Mesh (link) verkozen tot gratis App van de Week. Zeven dagen lang kun je de game dus voor nop uit de App Store plukken voor je iPhone en iPad. Normaal gesproken kost het spel €1,99, maar wat is The Mesh precies?

The Mesh is een slim puzzelspel dat je wiskundeknobbel flink zal testen. De game laat in ieder level een cijfer zien, dat je einddoel is. Om dit doel te halen moet je andere cijfers in het veld met elkaar combineren, door ze bij elkaar op te tellen of juist af te trekken.

Train je wiskundeknobbel met The Mesh

Door twee keer op een cijfer te tikken verander je de kleur en bepaal je zelf of je het getal optelt of aftrekt. Zeker als het delen en vermenigvuldigen van getallen wordt geïntroduceerd, kan het een hele tijd duren voordat je bij de juiste oplossing komt. Gelukkig is er ook een Zen Mode die de tijdlimiet van de normale spelmodus weghaalt.

The Mesh wiskundige puzzelgame. The Mesh is Apple's gratis App van de Week.

Mocht je onverhoopt toch een getal overhouden, dan vallen er blokken van het grid af. Hierdoor wordt het langzaam maar zeker steeds lastiger om nummers met elkaar te combineren.

Zoals je misschien al had verwacht, neemt de moeilijkheidsgraad van The Mesh in hoog tempo toe, net zoals soortgelijke ‘combineergames’ als Threes! en Twofold Inc. Ook The Mesh presenteert dit alles gelukkig op een mooie manier, met subtiele animaties en grote dieren die van origami gemaakt lijken te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2016, 10:15
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.