Reuters: ‘Productie iPhone 6 met 4,7-inch scherm begint in mei’

Productie van schermen voor de 4,7-inch iPhone 6 zal in mei starten, aldus Reuters. De 5,5-inch iPhone komt later.

kleine-grote-iphoneVolgens persbureau Reuters gaat Apple in mei beginnen met de productie van 4,7-inch schermen voor de iPhone 6. Het model met 5,5-inch scherm lijkt te zijn uitgesteld, meldt Reuters op basis van bronnen uit de toeleveringsindustrie. Apple’s toeleverancier Japan Display zal in mei met de massaproductie starten, Sharp en LG Display volgen in juni. Er zal volgens geruchten gebruik worden gemaakt van in-cell touchscreens, een technologie waarbij het aanraakgevoelige paneel veel platter kan worden uitgevoerd. In de iPhone 5 werd de technologie ook al toegepast.


De nieuwe iPhones zullen een fors groter scherm hebben, vergeleken met het huidige 4-inch formaat in de iPhone 5s en iPhone 5c. Dat de 5,5-inch versie is vertraagd, zou te maken hebben met productieproblemen om in-cell technologie voor dit grotere scherm in massaproductie te kunnen toepassen. Fabrikanten houden er volgens Reuters rekening mee dat de massaproductie voor de 5,5-inch iPhone pas enkele maanden later kan beginnen. Eventueel kan Apple terugvallen op een oudere technologie (thin film) en pas later overschakelen naar in-cell. Maar daar zullen de kopers van het eerste uur niet blij mee zijn.

Afgelopen week beweerde de Japanse krant Nikkei nog dat de iPhone 6-modellen beide in september op de markt komen. Zowel het 4,7- als het 5,5-inch model zou al in productie zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2014, 8:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.