iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Vandaag: dit was maandag 31 maart 2014

In iCulture Vandaag: de vermoedelijke eerste foto's van de iPhone 6, updates voor Jelly en Scoupy en de nieuwe apps Ultrakam en Tripstr.

iphone 6 weiboZouden dit dan de eerste foto’s zijn van de iPhone 6? Foto’s op de Chinese Twitter-variant Weibo wekken wel die indruk, al is er natuurlijk altijd kans dat het nep is. Ook probeerden we e-books via de Bibliotheek-app te lenen en keken we vooruit naar alweer de zoveelste patentzaak tussen Apple en Samsung. We zullen niet van elke gebeurtenis in dit steekspel verslag gaan doen, want uit de reacties van lezers is wel te merken dat niemand dat interessant vindt. Bij d eapps kijken we naar Stievie, Scoupy, Rabo Bankieren, Ultrakam, Tripstr en de vernieuwde Jelly.

Nieuws

Apps

Rubrieken

  • In iCulture Deals een mooie Kensington-hoes met ingebouwd toetsenbordje voor de iPad Air en diverse afgeprijsde apps voor iPhone, iPad en Mac.
  • In iCulture Speelt gingen we terug in de tijd met Flappy Golf en keken we naar Mount Olympus en Cabin Escape.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
ICV Rdio iPhone vernieuwd

  • Muziek-streamingdienst Rdio (gratis, afgebeeld) op de iPhone en iPad biedt voortaan ondersteuning van de Google Chromecast. Het betekent dat je het geluid en de albumhoes van een nummer meteen kan doorsturen naar je televisie en geluidsset voorzien van een Chromecast. Tevens is de interface van de app nog meer dan voorheen aangepast op de albumhoezen van wat je nu luistert. Zo kleurt de app bijvoorbeeld blauw en wit bij Coldplay’s Magic.
  • De officiële iPhone- en iPad-app van 3FM (gratis) heeft een ‘voorbereidende’ update gekregen. Binnenkort wordt het mogelijk om rechtstreeks vanuit de app foto’s en ingesproken berichten naar de dj’s (of de achterliggende redactie) te versturen. Misschien komen de berichten in de app terecht, misschien is een dj gek genoeg je ongein uit te zenden.
  • Echt waar: de laatste App Store-beoordelingen van Candy Crush Saga (gratis) vielen fors lager uit omdat gebruikers twee updates van de game voorbij zagen komen zonder nieuwe levels… dan heb je een verplichting als ontwikkelaar King.com, poeh! De nieuwste update heeft gewoon wel weer twee nieuwe werelden. In de Stroperige Savanne maak je kennis met een giraffe, het Koekjeskot van de Droomwereld introduceert een lopende snoepjesband.
  • Er is nu een officiële Haarlem-app, met alle VVV-info en offline content. Ideaal als je een dagje in Haarlem wilt gaan winkelen. De app is gebaseerd op de City Guides die eerder voor Utrecht en Groningen zijn verschenen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.