iculture-biz
iCulture Biz
apple-ibm

Apple en IBM brengen in november eerste zakelijke producten uit

De samenwerking tussen Apple en IBM levert in november 2014 de eerste producten op, gericht op banken, verzekeraars en retail.

De samenwerking tussen Apple en IBM gaat z’n vruchten afwerpen. In november komen de eerste producten van beide bedrijven beschikbaar. Dat zei Tim Cook tijdens de nabespreking van de kwartaalcijfers. Hij voegde eraan toe, dat de nieuwe producten de manier waarop mensen werken gaat veranderen. Apple kondigde een paar maanden geleden aan dat ze nauwer gaan samenwerken met IBM, vooral op het gebied van zakelijke toepassingen.

apple-ibm

Het gaat om een exclusieve deal tussen Apple en IBM. Eerder sprak Apple ook met HP, maar die samenwerking ging niet door. Het plan is om iPhones en iPads het bedrijfsleven in te krijgen, waarbij Apple de producten levert en IBM de clouddiensten en aanvullende software verzorgt. De eerste producten zullen gericht zijn op banken, overheid, verzekeringen, retail, telecommunicatie, de reisbranche en transport. Cook gaf geen verdere details, maar uit de eerdere aankondiging is wel op te maken waar we ongeveer aan moeten denken. IBM gaat softwaretools voor iOS maken, gericht op beveiliging, analyse en beheer. Ook gaan ze iPhones en iPads zakelijk verkopen. Apple levert de iPads en de bijbehorende ondersteuning om bedrijven snel op weg te helpen.

Analist Roger Kay van Endpoint Technologies Associates zegt al te weten wat eraan komt: “Van wat ik begrijp, zijn het IBM-apps, die zijn ontwikkeld met hulp van Apple.” IBM kan zorgen dat Apple makkelijker binnenkomt bij bedrijven, terwijl IBM ook profiteert van de deal: zij krijgen een sterkere positie op het gebied van mobiel. IBM zou speciaal geconfigureerde iPhones en iPads kunnen verkopen, waar de benodigde bedrijfssoftware al standaard op staat. Ze zijn al gewend om maatwerkproducten te leveren en klanten te begeleiden bij de invoering ervan, terwijl Apple nog vooral wordt gezien als een consumentenmerk. Alle iPhones worden met een standaard collectie apps geleverd en het instellen en configureren doe je als gebruiker zelf.

Er zijn al heel wat bedrijven die massaal iPhones en iPads hebben ingekocht om hun bedrijfsprocessen te verbeteren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers sprak Tim Cook over het Chinese bedrijf Baidu, dat 20.000 medewerkers heeft voorzien van een iPhone. Bij liftenfabrikant Schindler lopen eveneens meer dan 20.000 medewerkers rond met een iPhone. En bij de openbare scholen in Minnesota zijn 25.000 iPads in gebruik. In de VS heeft Apple een indrukwekkend marktaandeel van 90 procent in het onderwijs bereikt. Bijzonder is dat veel organisaties al behoorlijk wat iOS-apps voor intern gebruik hebben gemaakt. Bij Baidu hebben ze dertig eigen apps, bij Schindler een stuk of twintig.

In iCulture Biz lees je nog meer artikelen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2014, 11:21
Categorie Diensten
Onderwerpen ibm, iculture biz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.