Remote iPhone-applicatie is eenmansproject bij Apple

Remote voor iPhone is een eenmansproject bij Apple. Dat vertelt de CEO van Posterous, die in een blogposting ingaat op de werkwijze bij Apple.

remote iphoneDe Remote-applicatie voor de iPhone was bij de lancering van de App Store één van de eerste applicaties. Toch blijkt er niet een speciaal team achter te zitten, dat bij Apple verantwoordelijk is voor de diverse apps die Apple zelf uitbrengt (zoals Texas Hold’em, iBooks of de speciale app voor iTunes Festival London 2010). Remote is een eenmansproject, zo vertelt Posterous CEO Sachin Agarwal. Een goede vriend van hem, die bij Apple werkt, heeft de applicatie gemaakt.

Agarwal geeft in een blogposting ook een indruk hoe het bij Apple toegaat:

Apple doesn’t build large teams to work on every product they make. Instead, they hire very few, but very intelligent people who can work on different projects and move around as needed.

Je werkt als engineer niet jarenlang aan één project, maar kunt gemakkelijk tussen kleine teams wisselen. Zo zou een flexibeler en creatievere sfeer moeten ontstaan. De ene dag werk je aan de Remote-app, de volgende dag zit je alweer op een ander project. Apple probeert volgens Agarwal een paar heel slimme mensen in te huren, om een bepaalde klus te klaren. Daardoor ontstaat een soort startup-sfeer, zelfs bij grote projecten als Final Cut Pro. Teamleden werken aan verschillende onderdelen, naar gelang er behoefte is.

Volgens Agarwal is dat ook het probleem bij Microsoft: zij denken problemen te kunnen oplossen door er veel medewerkers op los te laten, met grote teams die worden aangestuurd door managers.

Bij Apple ben je zelfs niet zeker als je in het iOS-team zit, want er vindt regelmatig uitwisseling plaats met MacOS-mensen:

The engineers on the Mac OS and iOS teams move back and forth between the two projects based on release cycles and what needs to ship next.

Wanneer er een update van Remote voor iPhone komt? We zullen moeten wachten tot er iemand op een dag weer eens tijd heeft.

Via: 9to5mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2010, 13:30
Categorie Apple
Onderwerpen apple, cultuur, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.