redsn0w 0.9.11b1: downgraden op de 2e en 3e generatie iPad

Dankzij een nieuwe versie van de jailbreaktool redsn0w is het voor gebruikers van de iPhone 4S, iPad 2 en de 3e generatie iPad nu ook mogelijk om naar oudere firmwareversies te herstellen, als ze de handtekening (SHSH blobs) die firmwareversies hebben opgeslagen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

redsn0w 0.9.11b1: restore even moreDankzij een nieuwe versie van de jailbreaktool redsn0w is het voor gebruikers van de iPad 2, de 3e generatie iPad en iPhone 4S nu ook mogelijk om naar oudere firmwareversies te herstellen, als ze de handtekening (SHSH blobs) die firmwareversies hebben opgeslagen. Gebruikers van de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad konden al herstellen naar oudere firmwareversies met behulp van SHSH blobs. De nieuwe mogelijkheid is met name interessant voor gebruikers die een update uit hebben gevoerd naar iOS 5.1 of iOS 5.1.1 en weer gebruik willen maken van een jailbreak op iOS 5.0.1.

redsn0w 0.9.11b1

Aan het gebruik van de nieuwe functionaliteit van redsn0w 0.9.11b1 zitten op dit moment ook nog wat tijdelijke haken en ogen. De laatste versie van de jailbreaktool bevat veel nieuwe code en gebruikers wordt dan ook aangeraden om gebruik te maken van de breder geteste versie 0.9.10b8b, tenzij ze specifiek gebruik willen maken van de nieuwe downgrade functionaliteit. De jailbreaktool is maar beperkt getest op de CDMA-versie van de iPad 2 en de 3e generatie iPad, omdat het iPhone Dev Team niet over deze apparaten beschikt.

De nieuwe downgrade functionaliteit van redsn0w 0.9.11b1 (Mac OS X en Windows) vind je via Extras -> Even More -> Restore.
SHSH blobs zijn onder andere op te slaan met redsn0w en met TinyUmbrella.
De methode waar gebruik van wordt gemaakt om te downgraden kan door Apple onmogelijk worden gemaakt in een toekomstige firmwareversie. Op basis van de inhoud van de iOS 5.1.1 ramdisk concludeert het iPhone Dev Team dat Apple al enige tijd op de hoogte is van de kwetsbaarheid, maar deze tot op heden om onbekende redenen niet heeft verholpen.
De untethered jailbreak voor iOS 5.1.1 is nu beschikbaar: Absinthe 2.0: jailbreak iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV op iOS 5.1.1 (jailbreak)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2012, 14:48
Categorieën Achtergrond, iOS, Jailbreak
Onderwerpen downgrade, jailbreak, redsn0w, shsh

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.