Droplr Pro stunt met 100 GB opslag voor 3 dollar per maand

Droplr heeft Droplr Pro geïntroduceerd, een betaalde online opslagdienst waarbij je 100 GB voor 3 dollar per maand krijgt. Dat is het goedkoopste aanbod dat momenteel op de markt te vinden is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

droplrDropbox was tot voor kort nog dé koning van de online opslagdiensten. Totdat Google Drive op het toneel verscheen en Facebook aankondigde dat ze onderlinge bestandsdeling gaan toestaan. Opeens was de positie van Dropbox niet meer zo zeker en loonde het de moeite om de aanbieders te vergelijken. Vooral bij de betaalde varianten van de opslagdiensten lopen de prijzen en mogelijkheden nogal uiteen. Droplr lijkt daarbij op het eerste gezicht tegen te vallen: bij een gratis account krijg je maar 1 GB online opslagruimte. Maar de nieuw aangekondigde Droplr Pro-opslag is de goedkoopste die we tot nu toe zijn tegengekomen.

Voor 100 GB online opslagruimte betaal je maar 3 dollar per maand, of 30 dollar per jaar. Ter vergelijking: bij Google Drive betaal je voor 100 GB het bedrag van 5 dollar per maand en bij Dropbox ben je voor dezelfde hoeveelheid opslag maar liefst 20 dollar per maand kwijt. Je kunt bestanden tot maximaal 25 MB 1GB per stuk uploaden. Droplr heeft daarbij wel een nadeel: het biedt niet de synchronisatiemogelijkheden voor mappen die je bij sommige andere aanbieders vindt. Maar zoek je domweg een opslag voor je bestanden, zodat je altijd toegang hebt, dan is Droplr prima te gebruiken. Je krijgt bij Droplr statistieken te zien wie jouw bestanden heeft gedownload. Ook custom domeinnamen worden ondersteund, je kunt ‘drops’ voorzien van een wachtwoord en je wordt niet lastiggevallen met reclamebanners. Er is een zoekfunctie om de bestanden die je uploadt snel weer terug te vinden. Natuurlijk hebben ze ook een iPhone-app. Wat tegenvalt is de ondersteuning vanuit andere apps: we konden in de App Store alleen Verbs IM vinden met Droplr-integratie. (toevoeging) Ook Tweetbot biedt Droplr-integratie.

Downloaden: Droplr (gratis)
Meer info: Droplr

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2012, 1:03
Categorie iOS
Onderwerpen dropbox, droplr, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.