Rechter halveert boete 1 miljard dollar Samsung bij Apple

De 1 miljard dollar schadevergoeding die Samsung moet betalen aan is gehalveerd door rechter Lucy Koh. De geleden schade voor 14 producten is onjuist berekend.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple SamsungAmerikaanse rechter Lucy Koh heeft de ruim 1 miljard dollar die Samsung aan Apple moet betalen verlaagd naar 598,9 miljoen dollar. De 450 miljoen dollar die geschrapt is stond gelijk aan 14 producten van Samsung waar patenten van Apple mee werden geschonden. Een verzoek van Apple om het opgelegde bedrag te verhogen is afgewezen. In plaats daarvan moet er een nieuwe rechtszaak volgen om de overige schade te behandelen.

Volgens FOSS Patents heeft de jury een fout gemaakt, waardoor de opgelegde boete niet juist is berekend. De advocaten van Samsung slaagden er in om deze fout te achterhalen. Wegens juridische reden mag in de huidige zaak niet opnieuw de opgelopen schade worden berekenend. De vervolgzaak zal een nieuwe jury krijgen.

De nieuwe rechtszaak zal gaan om de mogelijke schending van Apple-patenten in Samsung’s Galaxy Prevail, Gem, Indulge, Infuse 4G, Galaxy SII AT&T, Captivate, Continuum, Droid Charge, Epic 4G, Exhibit 4G, Galaxy Tab, Nexus S 4G, Replenish, en Transform. De aan Apple verplichte schadevergoeding kan identiek zijn aan de 450 miljoen dollar die nu is geschrapt, maar FOSS Patents vermoedt dat het bedrag lager komt te liggen.

De Amerikaanse rechtszaak tussen Samsung en Apple was in augustus 2012 groot nieuws: Samsung moest Apple ruim 1 miljard dollar betalen, omdat meerdere Samsung-producten patenten van Apple schonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2013, 11:37
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.