Recente tweaks: AdBlocker, AskToCall, BackBoard, Go Native, iRetiner GUI en Icon Renamer

In dit artikel worden een aantal tweaks besproken die recent zijn uitgebracht voor de iPhone. Meer specifiek gaat het om de tweaks AdBlocker, AskToCall, BackBoard, Go Native, iRetiner GUI en Icon Renamer.

iPhone tweaksIn dit artikel worden een aantal tweaks besproken die recent zijn uitgebracht voor de iPhone en (waar van toepassing) de iPod touch. Meer specifiek gaat het om de tweaks AdBlocker, AskToCall, BackBoard, Go Native, iRetiner GUI en Icon Renamer.

AdBlocker

AdBlockerZoals de naam al doet vermoeden blokkeert AdBlocker advertenties in Safari en andere applicaties die gebruik maken van de UIWebView-browserfunctionaliteit (waaronder andere browsers of bijvoorbeeld een Twitter-client). AdBlocker zal daarbij proberen te voorkomen dat de advertenties geladen worden (wat je dataverkeer zou moeten bespraren) en de vrije ruimte te optimaliseren. AdBlocker maakt gebruikt van blocklists die van het Internet gedownload kunnen worden en ondersteunt 17 talen waaronder Nederlands. Je kunt AdBlocker instellen via het menu Instellingen. AdBlocker is geschikt voor gebruik op iOS 3.x en 4.x.

Adblocker is voor $1,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

AskToCall

AskToCallAskToCall is een eenvoudige tweak met als functie het vragen om een bevestiging voordat iemand gebeld wordt vanaf het tabblad Contacten, Favorieten, Recent of Toetsen in de telefoonapplicatie. Na installatie kun je de tweak instellen via het menu Instellingen, waarbij je de tweak in zijn geheel aan en uit kunt schakelen of per onderdeel van de telefoonapplicatie. Om gebruik te maken van de tweak heb je iOS 4.0 of hoger nodig. De standaard taal van de tweak is Engels.

AskToCall is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

BackBoard

Als je vaak wisselt van thema op je toestel, of graag een backup maakt van je huidige thema, kan BackBoard je het iets makkelijker maken. Met behulp van BackBoard kun je namelijk snel wisselen tussen verschillende configuraties van SpringBoard. Wanneer je een thema maakt in BackBoard worden de gebruikersinstellingen, de layout van het homescreen, de configuratie van MobileSubstrate, verborgen applicaties, webclips, je homescreen achtergrond en folders opgeslagen. Meer informatie over het gebruik van BackBoard kun je vinden in de bijbehorende handleiding. Om gebruik te maken van BackBoard heb je tenminste iOS 3.0 nodig.

BackBoard is gratis beschikbaar via de repository van ModMyi

Go Native

Go NativeDe tweak Go Native is ervoor bedoeld om native multitasking mogelijk te maken voor applicaties die dit standaard nog niet ondersteunen. De tweak is een alternatief voor Backgrounder, die volledige multitasking van applicaties op de achtergrond mogelijk maakt, als je alleen gebruik wilt maken van Apple’s eigen implementatie van multitasking. Dankzij Go Native kun je er zelf voor kiezen of applicaties gebruik maken van fast app switching en of deze standaard afgesloten moeten worden. Om gebruik te maken van Go Native heb je tenminste iOS 4.0 nodig. Go Native voegt geen icoontje toe aan het SpringBoard, maar je kunt de tweak instellen via het menu Instellingen.

Go Native is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

iRetiner GUI

iRetiner GUIiRetiner GUI is een grafische variant op iRetiner, waarmee je de icoontjes van App Store applicaties kunt optimaliseren voor gebruik op het retina display van de iPhone 4 en 4e generatie iPod touch. Om de icoontjes te optimaliseren selecteer je na installatie “Adapt icons to Retina Display” en laat je het script zijn werk doen. Om de icoontjes naar de originele toestand te herstellen selecteer je “Revert to original icons“. iRetiner GUI zal automatisch een refresh of respring uitvoeren wanneer het proces voltooid is. Om gebruik te maken van de tweak heb je tenminste iOS 4.0 nodig.

iRetiner GUI is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

Icon Renamer

Icon RenamerDe tweak Icon Renamer biedt je een eenvoudige methode om de naam van applicaties op het SpringBoard te wijzigen. Na de installatie van de tweak houd je een icoon eerst ingedrukt totdat de icoontjes beginnen te wiebelen. Vervolgens druk je op het icoontje waarvan je de naam wilt veranderen. De tweak heeft geen eigen icoon of verdere instellingen en vereist iOS 4.0 of hoger.

Icon Renamer is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2011, 19:46
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, reclame, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.