iPhone 7 prototype

Vermoedelijk prototype van iPhone 7 met vier speakers gesignaleerd

Foto's van een prototype van de iPhone 7 tonen vier speakers op de hoekpunten. Een leuk idee, maar niet erg realistisch.

Op internet zijn foto’s verschenen van de vermoedelijke behuizing van de iPhone 7. Het gaat om nogal aparte foto’s, omdat er op alle vier hoekpunten speakergaatjes zijn aangebracht. Maak je overigens geen zorgen over de vreemde lichtpaarse kleur: het gaat hier om een prototype. Het is daarom goed mogelijk dat Apple het idee van vier speakers alweer in de ijskast heeft gezet.

iPhone 7 prototype

Prototype met 4 speakers

De foto’s werden gepost door de Franse site Nowhereelse en tonen de behuizing vanuit meerdere hoeken. De koptelefoonaansluiting lijkt bij het model inderdaad verdwenen en in plaats daarvan zijn nu op alle vier hoekpunten speakergaatjes te zien. Bij de iPad Pro’s heeft Apple al op vier hoekpunten speakers aangebracht, zodat je een ruimtelijk geluid krijgt.

iPhone 7 prototype

De foto’s zouden afkomstig zijn van een Italiaanse hoesjesmaker, die een prototype van de iPhone 7 in handen kreeg, om nu alvast met accessoires bezig te kunnen gaan. Toch wekken recentere geruchten over de iPhone 7 de indruk dat er geen tweede speaker op de plaats van de koptelefoon komt. De sprong van één naar vier speakers lijkt ons ook nogal groot. Je kunt bijgaande foto’s dan ook het beste met een korrel zout nemen: misschien heeft Apple wat ideeën uitgewerkt om meerdere speakers te proberen, maar het is geenszins bewijs dat ze inderdaad voor meer speakers hebben gekozen.

Niet erg geloofwaardig
De bredere lens en het ontbreken van horizontale antennestrepen komen wel overeen met eerder geruchten. Maar ja, dat zegt niet zoveel: makers van hoesjes en iPhone-klonen lezen ook geruchten.

Steve Hemmerstoffer, de man die de foto’s publiceerde, vindt ze zelf overigens niet erg geloofwaardig. Het zou vreemd zijn als Apple de speaker zó dicht bij de camera plaatst, tenzij alle onderdelen van de camera in verticale richting zijn gedraaid. Het zal vermoedelijk wel om een echt prototype gaan, maar niet eentje die zal leiden tot een concreet product.

iPhone 7 prototype

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2016, 20:43
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 7, prototype

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.