Rhea-gebouw voor Project Titan

Geheime gebouwen van Project Titan zijn vernoemd naar Griekse mythische figuren

De codenamen van de gebouwen waar aan de Apple Car wordt gewerkt, zijn gelekt via gemeentelijke documenten. Apple koos mythische namen als Rhea, Medusa, Athena en Zeus.

Apple heeft in het geheim enkele gebouwen in Silicon Valley gekocht en gehuurd, waar ze de mogelijke Apple Car aan het ontwikkelen zijn. Opvallend is dat ze allemaal genoemd zijn naar figuren uit de Griekse mythologie. Dat blijkt uit documenten die via de gemeente zijn gelekt en in handen kwamen van Silicon Valley Business Journal. Project Titan is ook genoemd naar de Griekse mythologie, namelijk naar reusachtige mythische wezens.

Rhea-gebouw voor Project Titan

Op de foto hierboven zie je Rhea, een van de gebouwen waarin volgens de geruchten aan Project Titan wordt gewerkt. Apple heeft samen met aannemers een netwerk van gebouwen neergezet. Rhea is het gebouw waar volgens eerdere geruchten ‘harde motorgeluiden’ hoorbaar waren. Dit versterkte de geruchten dat Apple bezig zou zijn met een auto, al kun je je afvragen of een elektrische auto wel luid motorgeronk produceert. In de documenten van de gemeente zijn autotermen gevonden, zoals ‘tire changer’, ‘wheel sensor’ en ‘wheel balancer’. Rhea was een Titaan, die ook de moeder van Zeus was.

Zeus, Athena, Pegasus…

Zeus is trouwens ook de naam van een 30.000 vierkante meter groot complex, dat Apple in 2015 kocht. Daarin komt een ‘tijdelijk lab’ waar slechts 15 mensen zullen werken. Er staat een hoge schutting omheen, om nieuwsgierige blikken van voorbijgangers tegen te houden. Volgens de documenten van de gemeente moet de schutting zo goed afschermen, dat je niet kunt zien wat er op het binnenterrein gebeurt.

Testfaciliteiten en machinekamers

Ook de andere gebouwen waar Apple aan de auto werkt zijn vernoemd naar Griekse mythologische figuren, die een direct verband hebben met de Titanen, zoals Athena, Pegasus en Medusa. In gebouw Athena (dochter van Zeus) werden aanvankelijk halfgeleiders gemaakt. Nu gebruikt Apple het voor Project Titan. Pegasus, het Griekse mythische figuur dat eruit ziet als een paard met vleugels, is een gebouw waar het interieur uit is gesloopt, om er nieuwe testfaciliteiten te vestigen. En in Medusa zullen ruimten komen zoals ‘vision lab’, ‘spray room’ en ‘metal/machine room’. Ook is er een lijst gelekt van chemicaliën die in de gebouwen worden gebruikt. Het gaat daarbij om producten die in de auto-industrie worden gebruikt, zoals Turtle Wax Bug, Tar Remover en Bondo Body Filler. Volgens een aannemer gaat het om R&D-activiteiten.

Er zijn overigens ook nog wat gebouwen die niet zijn genoemd naar de Griekse mythologie, zoals Magnolia, Corvinus en Aria.

Sunnyvale-gebouwen

Eerste Apple Car duurt nog wel even

Apple is volgens geruchten al een tijdje bezig met Project Titan, het publieke geheim rondom de Apple Car. Alles wijst erop dat Apple bezig is een eigen auto te ontwikkelen, onder andere omdat er diverse kopstukken uit de auto-industrie in dienst zijn getreden. Tim Cook antwoordde op vragen over de Apple Car dat het nog wel even zou duren voordat we meer weten en dat Apple wel meer nieuwe productcategorieën onderzoekt, maar dat het pas serieus wordt als ze investeren in tools en technologie. Die fase lijkt inmiddels aangebroken, als je kijkt naar de hoeveelheid gebouwen en de technische ruimtes die ze daarin aan het inrichten zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2016, 9:28
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple car, project titan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.