Probeer Windows RT op je iPad met de oplossing van Tabitop

Met Tabitop kun je Windows op de iPad gebruiken. Kies uit Windows 7 of 8, sluit een abonnement af en je kunt zonder iets te installeren de software gebruiken. Tenminste... als het werkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tabitop-ipad-virtuele-windows-pcJe hebt een iPad, maar eigenlijk ben je ook wel benieuwd naar Windows RT. Da’s niets om je voor te schamen, want de iCulture-websites worden ook veel gelezen door mensen die (op hun werk) een Windows-pc gebruiken. Een aparte Windows-tablet kopen is wat teveel gedoe, dus zoek je naar een andere oplossing. Tabitop heeft die oplossing: hiermee kun je een virtuele versie van Windows op je iPad gebruiken, zonder dat je de software zelf hoeft aan te schaffen. Je betaalt $3,99 per maand en kunt dan 1.200 minuten per maand gebruik maken van Windows 7 of een andere Windows-versie. Het werkt als volgt.

Update 9 juli: de twee genoemde apps zijn om nog onduidelijke redenen weggehaald uit de App Store. Excuses voor het ongemak.

Je downloadt de Tabitop-app voor de iPad en de bijbehorende TabiMouse-app voor de iPhone zodat je ook de muispijl kunt bedienen. Daarna heb je een tablet tot je beschikking, waarop ‘gewoon’ Windows draait. De software is beveiligd en geschikt voor dagelijks gebruik, al zul je dan misschien wel een duurder abonnement moeten kiezen. Voor $9,99 per maand kun je 2.700 minuten Windows gebruiken en maximaal 3GB downloaden.

Tabitop-natuur

Tabitop werkt samen met SkyDrive/OneDrive, Dropbox, Box.net en iCloud, zodat je makkelijk je bestanden kunt ophalen en openen. Ook kun je programma’s installeren door ze te uploaden naar je favoriete online opslagdienst en van daaruit te starten. De iPhone dient daarbij als Bluetooth-muispad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 21:47
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.