apple maps logo

Apple Kaarten nu via website te raadplegen

Apple heeft Google Maps vervangen door Apple Kaarten op de iCloud-websites. De stap naar een online kaartendienst is dan niet groot meer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple maps logoApple bracht in 2012 de Apple Kaarten-app uit, ter vervanging van de Google Maps-app. Maar de website maps.apple.com stuurde je tot voor kort gewoon door naar Google Maps en ook op de iCloud-website was de kaartenoplossing van Google nog prominent aanwezig. Daar lijkt nu verandering in te komen: sinds een aantal uur verwijst Apple’s iCloud-testsite beta.icloud.com niet langer naar Google Maps. In plaats daarvan is Apple Kaarten te zien, gebaseerd op het kaartmateriaal van TomTom. Op de officiële website iCloud.com wordt nog Google Maps gebruikt, zoals hieronder op afbeeldingen te zien is.


De vraag is nu: welke bevalt beter? Als je gewend bent aan de brede straten van Google, dan zijn de iele straatjes van Apple wel even wennen. De kaarten van Apple bevatten ook veel minder teksten.

Dit is de versie die je nog gewoon op iCloud.com kunt bekijken:

icloud-maps-oud

Op beta.icloud.com is de nieuwe kaart te bewonderen, die soms nog wat moeite heeft om alle ‘tegels’ te laden, zoals je onderaan de afbeelding ziet:

icloud-maps-nieuw-3

De stap naar een eigen online kaartendienst op maps.apple.com is dan niet groot meer. Nu verwijst deze url nog door naar een reclamepagina over Apple Kaarten op de website van Apple. Wil je het zelf proberen, log dan in op beta.icloud.com en ga naar ‘Zoek mijn iPhone’.

Overigens was er vandaag ook ander Apple Kaarten-nieuws: Chris Blumenberg is overgestapt naar taxibedrijf Uber. Chris werkte lange tijd als belangrijke engineer in het Apple Kaarten-team, waar hij verantwoordelijk was voor de iOS- en OS X-versie van Apple Kaarten. Hij werkte meer dan 14 jaar bij Apple en was ook verantwoordelijk voor het overzetten van de Safari-browser naar iOS.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie Diensten
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.