Populaire bel-app Viber krijgt strak iOS 7 uiterlijk en nieuwe functies

De populaire voip-app Viber voor iPhone is bijgewerkt voor iOS 7, met een platte nieuwe interface en de optie om meer foto's en video's tegelijk te versturen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Viber alle schermen iOS 7

Bel- en berichtenapp Viber heeft sinds vandaag een nieuw iOS 7 ontwerp. Een paar maanden nadat de app voor een luttele €650 miljoen door het Japanse internetbedrijf Rakuten werd overgenomen is de applicatie, die momenteel 100 miljoen actieve gebruikers heeft, in een nieuw jasje gestoken. Het resultaat: een prettig rond lettertype, platte knoppen en een fellere kleur paars. Daarmee is de interface van de app, die hiervoor enigszins oubollig was, nu een stuk frisser en overzichtelijker.

Bovendien heeft de berichtenapplicatie een aantal nieuwe opties, zoals de mogelijkheid om meerdere foto’s en video’s tegelijk te sturen, met een maximaal van 10. Ook handig: de app heeft een nieuwe blokkeerlijst, waar je willekeurige nummers of contacten op kunt plaatsen. Daarnaast kunnen gebruikers nu langere videoberichten sturen, met opnames van 3 minuten achter elkaar. Tot slot krijgen mensen die Viber op de desktop gebruiken voortaan een indicatie wanneer hun chatpartner aan het typen is, net als in de iPhone-app.

oproepen  Viberprofiel Viber

Viber begon als een simpele VoIP-app waarmee je andere app-gebruikers kunt bellen vanuit je databundel. De app is hierdoor een alternatief op je belbundel, maar ook op Skype en Facetime Audio. Later werd ook de mogelijkheid om tekstberichten naar elkaar te versturen toegevoegd, waarmee Viber de concurrentie is aangegaan met onder andere WhatsApp, iMessage en Line. Het is sinds de laatste app-update in december 2013 mogelijk om met Viber wereldwijd te bellen naar vaste en mobiele nummers.

Downloaden: Viber (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:24
Onderwerpen bellen, viber, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.