Pond en Swich willen draadloos iPhone opladen stijlvoller maken

De Pond en Swich zijn twee draadloze oplaadstations voor de iPhone - inclusief bijbehorende iPhone-cases. Je bestelt ze op Kickstarter.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Swich 2

We hebben de afgelopen jaren meermaals over draadloze oplaadsystemen voor de iPhone geschreven. Het gebruik van een kabel bij het opladen wordt hierdoor overbodig, waardoor je de iPhone enkel op een station hoeft te leggen om hem van stroom te voorzien. Leuk, maar lang niet altijd even mooi: veel draadloze iPhone-laders bestaan simpelweg uit een homp plastic, met daarin een inductielader verborgen. Daar willen de Pond en Swich verandering in brengen. Deze twee draadloze opladers hebben een stijlvol ontwerp en doen tegelijkertijd een poging op Kickstarter.

De Pond is een oplaadstation gemaakt van hout, waar je een iPhone met speciale oplaadcase op neerlegt. Een ingebouwde 10.000mAh-accu zorgt ervoor dat de iPhone wordt opgeladen, zonder dat er ook maar een enkel snoer uit de Pond steekt. De accu is volgens de makers krachtig genoeg om een iPhone dagenlang op te laden. Is de accu leeg, dan moet je het station alsnog aan een stroombron hangen met een snoer.

Pond

Je kunt de Pond gebruiken in combinatie met Qi-oplaadcases, maar hij werkt ook in combinatie met een speciale, hardhouten iPhone-case: de Stream. Deze hoes is volgens de makers zelfs gecertificeerd bij Apple via het MFi-programma. Hiermee garandeert de maker dat het draadloze oplaadstation werkt in combinatie met iOS 7 en nieuwer.

De Pond en Stream zijn samen op Kickstarter te bestellen door minstens 170 dollar te doneren – plus 30 dollar aan verzendkosten. Vroege vogels kunnen de case los bestellen voor 45 dollar plus 15 dollar verzendkosten, of alleen het laadstation voor 125 dollar plus 25 dollar verzendkosten.

Swich 1De Swich bevat ook hout, maar daar houden de gelijkenissen grotendeels op. Naast het hout gebruiken de makers ook keramiek en proberen ze de iPhone op een totaal andere manier te bevestigen. De bijbehorende case wordt vastgegrepen met een speciale microsuctielaag, waardoor de iPhone schuin gekanteld van stroom wordt voorzien. Voor het gebruik van de Swich is wel gewoon een kabel vereist, maar: je kunt de iPhone ook gekanteld neerzetten.

De iPhone-case van de Swich is wat minder bijzonder: het betreft een simpele, zwarte beschermhoes met onderop de wat suffe tekst ‘Wireless Charger’.

Je kunt de Swich bestellen voor 170 dollar – of 140 dollar als je er snel bij bent. Voor de bijbehorende case hoef je slechts 10 dollar extra te doneren. Net als bij andere Kickstarter-projecten geldt: het geld wordt pas afgeschreven als het project succesvol wordt afgerond.

De Pond en Swich zien er fraai uit, maar moeten uiteraard hun nut nog bewijzen. Hoewel concurrerende smartphones af en toe een draadloos oplaadsysteem ondersteunen, heeft Apple dit in de iPhone tot nu toe gemeden. Apple-topman Phil Schiller zei in 2012 de handigheid van draadloos opladen nog niet in te zien. Bestaande methodes met cases hebben bovendien een bijkomend nadeel: de hoezen blokkeren altijd de aansluitpoort van de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:29
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.