Pokemon Go Global Catch Challenge

Wereldwijde Pokémon GO-uitdaging: 3 miljard Pokémon vangen, waaronder Farfetch’d

Pokémon GO organiseert vanaf 26 november de Global Catch Challenge, waarbij er in een week tijd 3 miljard Pokémon gevangen moeten worden. Iedereen kan wereldwijd meedoen in ruil voor extra bonussen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Pokemon Go Global Catch Challenge

Pokémon GO houdt de spelers bezig. Met de nieuw aangekondigde videoserie Pokémon GO Travel willen ze laten zien hoe makkelijk het is om vrienden te maken in andere landen, die ook Pokémon GO spelen. Ook kondigen de makers een Global Catch Challenge aan, waar je ook aan mee kunt doen als je niet in Japan woont.

Update 21 november: Inmiddels is de mijlpaal van 500.000 Pokémon al gehaald, dus de eerste bonussen zijn beschikbaar.

Pokémon GO Global Catch Challenge

Het doel tijdens de Global Catch Challenge is om in 7 dagen tijd 3 miljard Pokémon te vangen. Hoe meer er wordt gevangen, hoe meer beloningen er te verdienen zijn. Het evenement is gekoppeld aan een evenement in Tottori (Japan) op 26 november. Maar je hoeft er niet voor naar Japan af te reizen, want ook vanuit je eigen stad kun je meedoen. Niantic noemt dit de eerste Global Catch Challenge, maar dat is niet helemaal waar: in juli organiseerden ze het Pokémon Go Fest Chicago, waarbij je op een soortgelijke wijze bonussen kon verdienen door samen met spelers wereldwijd Pokémon te vangen. Het evenement mislukte echter door server- en netwerkproblemen, al waren er uiteindelijk wel spelers die met unieke, nieuwe Pokémon naar huis gingen.

Op 26 november probeert Niantic het dus opnieuw, in het land waar Pokémon is ontstaan. Lukt het om 500 miljoen Pokémon te vangen in een week tijd, dan levert dat dubbel XP op een Lure Modules die 6 uur lang actief blijven. Hoe meer Pokémon er worden gevangen, hoe interessanter het wordt. Want als het echt lukt om 3 miljard Pokémon te vangen, dan zal Farfetch’d (de Aziatische mascotte met prei) gedurende 48 uur wereldwijd te vangen zijn.

Pokémon Global Catch Challenge Awards

Verder wil Niantic benadrukken hoe leuk het is om mensen uit andere landen te ontmoeten. Een nieuwe videoserie met de naam Pokémon GO Travel moet daarom laten zien hoe de wereld eruit ziet door de ogen van een Pokémon-trainer. In de video neemt Niantic een aantal trainers mee naar Japan, om nieuwe mensen te ontmoeten, plaatsen te bezoeken en samen te werken. Ondertussen steken ze ook nog iets op van de Japanse cultuur. Vanaf 26 november krijg je dagelijkse updates te zien van de belevenissen van Rachel, Tiffany, Gabi, Leon en de andere spelers die in Pokémon GO Travel te zien zijn. Ook moedigt Niantic je aan om met de hashtag #PokemonGOtravel te vertellen waar jij Pokémon hebt gespeeld tijdens het reizen naar een andere stad of ander land.

Lees onze Pokémon Go-tips om meer uit de game te halen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 21 november: Behaalde mijlpaal van 500.000 Pokémon toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2017, 12:18
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.