pokemon-shuffle

Pokémon Shuffle Mobile vanaf nu gratis beschikbaar

Je favoriete Pokémon door elkaar schudden is nu ook mogelijk voor Europese en Amerikaanse iOS-gebruikers.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

We wisten al dat Pokémon Shuffle, dat dit voorjaar oorspronkelijk voor de Nintendo 3DS verscheen, ook zijn weg zoekt naar iOS en Android. Eerder deze maand konden spelers in Japan de app al uit de App Store halen, maar vanaf vandaag is de app ook voor Europese spelers beschikbaar. Pokémon Shuffle Mobile is gratis te downloaden voor zowel de iPhone als iPad, maar bevat wel in-app aankopen. De app is helaas niet aangepast voor het grotere scherm van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

pokemon-shuffle

Pokémon Shuffle Mobile is geen doorsnee Pokémon-spel, maar een puzzelspelletje met een herkenbaar concept. Voordat je echt aan de slag kunt, moet je eerst een aantal stappen doorlopen, zoals het invoeren van je leeftijd en het accepteren van de voorwaarden.

In de game vecht je tegen Pokémon door in het raster van Pokémon aan de onderkant van het scherm drie of meer van dezelfde gezichten naast elkaar te plaatsen. Daarbij zul je rekening moeten houden met de bekende concepten van de Pokémon-serie, zoals het type Pokémon waar je tegen vecht. Je gevangen Pokémon kun je tevens inzetten bij het vechten tegen de volgende.

Om een gevecht te starten, moet je een hartje inleveren. Bij het opstarten ontvang je er vijf, waarna er na elke 25 minuten een hartje bij komt. Hier komen ook de in-app aankomen bij kijken, want om je voorraad hartjes aan te vullen moet je zogenaamde juwelen inleveren. Deze verschijnen zo nu en dan in de game, maar je kunt ze ook voor €0,99 per stuk of in grotere porties voor een betere deal aanschaffen. Dit alles maakt Pokémon Shuffle Mobile een aardig spelletje, al zul je op moeten passen dat de game je portemonnee niet leeg schudt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2015, 17:29
Categorie Apps
Onderwerpen nintendo, pokemon, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.