Pieceable: iPhone-apps in de browser testen, dankzij Flash

Pieceable is een nieuwe oplossing, waarbij je apps kunt testen in de browser, dankzij Flash. De apps worden omgezet in een interactieve Flash-app.

pieceableDe jonge start-up Pieceable heeft iets bijzonders gemaakt: een oplossing om iPhone-apps in de browser te proberen, voordat je ze koopt. Dat voorkomt een miskoop in de App Store en geeft een betere indruk dan de screenshots waar je het tot nu toe mee moest doen. In de browser krijg je een volledige preview van de applicatie. Ontwikkelaars moeten daarvoor hun iPhone-applicatie wel bij Pieceable aanmelden. Het bedrijf maakt er dan een Flash-app van, zodat je in de browser een testrit kunt maken. Aanvullende gegevens die een dergelijke app nodig heeft, zoals je GPS-locatie, worden virtueel aangeleverd.


Achtergrondprocessen blijken ook gewoon gewoon mogelijk. Het wordt voor gebruikers wel erg gemakkelijk om gebruikers of bloggers een demo te geven. De ontwikkelaar hoeft geen UDID-meer te vragen aan mensen die de app willen testen en ontwikkelaars zitten ook niet vast aan de grens van 100 testapparaten per ontwikkelaarsaccount. Pieceable Viewer is het eerste product dat Pieceable met geld van investeerders op de markt brengt. Er komen echter nog meer producten aan. Pieceable is van plan een soort WordPress voor mobiele platformen te worden, zodat mensen die niet kunnen programmeren toch apps kunnen maken.

Om de Pieceable Viewer te kunnen gebruiken moeten ontwikkelaars wel betalen: het gratis abonnement is goed voor 1 viewer, 1 app en een link die na verloop van tijd verdwijnt. Het duurste abonnement kost $60 en geeft je recht op 10 viewers en een onbeperkt aantal apps.

Hieronder zijn drie apps te zien, die je in de browser kunt bekijken: de locatiegebaseerde dienst Yelp, de foto-app Food Spotting en de hotelapp AirBNB. Let op: Flash is vereist!

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2011, 11:18
Categorieën Apps, iOS
Onderwerp flash
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.