Bekijk iPhone-beelden op televisie met Moov

Moov is niet zomaar een cover voor de iPhone 4, maar voorziet de iPhone van een functionaliteit waarmee je de beelden van de telefoon op de televisie kan mirroren. In een video wordt de techniek uit de doeken gedaan.

Moov voor iPhone 4 instructie boveninMoov is op het eerste gezicht een dikke hoes voor de iPhone 4, maar hij biedt net even iets meer. Het product van Olion Wireless HD Solutions draagt een extra batterij en heeft een ingebouwde chip om de beelden van de nieuwste generatie iPhone op televisie te projecteren met behulp van mirroring. Dankzij een WHDI-ontvanger, soms al ingebouwd in nieuwe televisies, stuurt de telefoon beelden rechtstreeks naar de televisie. Een video laat zien hoe het werkt.


In de video legt een medewerker van de Israëlische start-up uit hoe Moov in z’n werk gaat en uit welke componenten het apparaatje bestaat. De resolutie op de televisie is 1024×768 en de vertraging van het televisiebeeld ten opzichte van de iPhone zou volgens de makers slechts één milliseconde bedragen. De techniek wordt gedemonstreerd aan de hand van Need for Speed Hot Pursuit, Angry Birds en Fruit Ninja. Eerlijk is eerlijk: de video-instructeur heeft nog wel vaak het beeld op de telefoon nodig om te zien wat hij doet. Moov lijkt dus vooral een interessante techniek voor het laten zien van de beelden aan anderen.

De ingebouwde batterij moet ervoor zorgen dat een iPhone 4 met Moov aangesloten zo’n drie uur meegaat. Omdat de hoes de 30-pins connector gebruikt, kan er geen andere oplader meer worden aangesloten. Het is nog niet bekend wanneer de start-up haar product op de markt brengt en wat het moet gaan kosten.

Moov voor iPhone 4 functies

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.