Philips gaat diverse accessoires met iPhone-apps uitbrengen

Philips gaat een reeks apparaten met apps uitbrengen, zoals een beveiligingscamera en babyfoon, maar ook een apparaat waarmee je spullen niet kwijtraakt.

inrange babyWe hadden al een iPhone-app voor de nieuwste Philips Wake-up Light. Philips-apps die je tanden witter maken of waarmee je je hartslag kunt meten zagen we ook al langskomen op iPhoneclub. Als het aan Philips ligt gaan we de komende tijd nog veel meer slimme apps zien, die vaak gekoppeld zijn aan een bepaald apparaat. Ze noemen het ‘app-enabled accessoires’ en ze zijn vooral bedoeld om je huis en je bezittingen in de gaten te houden.
Er komt een reeks apps aan, gericht op entertainment, gezondheid en welzijn, communicatie en huisautomatisering, zo vertelde Philips tijdens de consumentenelektronicabeurs IFA 2012 in Berlijn.

beveiligingscam in sight philipsZo is er de reeks In.Sight, een serie draadloze beveiligingscamera’s voor thuis waarmee je je spullen in de gaten kunt houden. Via een smartphone of tablet (iOS en Android) kijk je mee en ontvang je notificaties als er beweging of geluid wordt gedetecteerd. De camera neemt meteen een filmpje op, om later als bewijsmateriaal te kunnen gebruiken. Het werkt via 3G/4G/LTE/EDGE en Wi-Fi en het is ook geschikt om kinderen of een huisdier in de gaten te houden. Je kunt in elke kamer een home monitor opstellen, die een draaibare magnetische voet heeft en overal neer te zetten is.

Speciaal voor gebruik als babyfoon heeft Philips de Philips In.Sight Baby Monitor ontwikkeld. Ook die werkt samen met iPhone- en iPad-apps. Je kunt naar je baby kijken en meeluisteren, terwijl je elders in huis bent. Deze camera heeft een breedbeeldlens en nachtvisie, zodat je ook in het donker goed kunt zien. In vergelijking met een normale babyfoon kun je meerdere mensen tegelijk laten meekijken, dus inclusief vader, moeder en grootouders. Via je iPhone of iPad kun je sussende woordjes spreken, zonder dat je steeds uit bed hoeft te klimmen. De In.Sight Baby Monitor kan ook temperatuur en luchtvochtigheid meten.

philips inrange

philips inrange ontvangerOm beter zicht te houden op je spullen gaat Philips de InRange uitbrengen, een serie accessoires met apps die via Bluetooth 4.0 werken. Ze zijn dus alleen te gebruiken in combinatie met de iPhone 4S, de derde generatie iPad en toekomstige modellen. Je hangt een kaartje ter grootte van een bankpasje aan je tas of sleutelbos en de app waarschuwt wanneer je te ver wegloopt. InRange voorkomt dat je dure spullen in een café laat liggen of de deur uitgaat zonder je laptop of andere spullen die je vaak vergeet. De app geeft aan hoe ver je verwijderd bent van je spullen. Je kunt InRange ook gebruiken om je iPhone terug te vinden. Door op een knopje op de InRange te drukken wordt er een bericht naar de iPhone gestuurd en klinkt er een geluidje. De batterij van een InRange-ontvanger gaat drie maanden mee, dankzij het energiezuinige Bleutooth 4.0.

Meer info: persbericht Philips

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2012, 15:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen babyfoon, camera, philips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.