Phil Schiller: ‘Apple riskeerde alles voor eerste iPhone’

Apple riskeerde het gehele bedrijf met het prototype van de eerste iPhone. Dit beweert Phil Schiller tijdens een rechtszaak met Samsung.

Apple moest alles investeren in het ontwerpen en produceren van de eerste iPhone, wat betekent dat het lot van het bedrijf op het spel stond. Dit vertelde Phil Schiller tijdens een rechtszaak tegen Phil SchillerSamsung. Apple had volgens Schiller net weer een punt bereikt waarop het goed ging met de iPod, maar al dat geld en de mensen daarachter werden gelijk ingezet voor de iPhone-ontwikkeling. Het ging op dat moment om ongeveer honderd mensen binnen Apple die onder andere aan de slag gingen met vroege prototypes. De iPhone kwam daarom intern bekend te staan als een product waar Apple het hele bedrijf voor riskeerde.

Schiller’s uitspraak vind je hieronder:

Er waren gigantische risico’s [met de eerste iPhone]. We zeiden binnen het bedrijf dat het een ‘bet the company’-product was. We deden het net weer goed met de iPod en gingen vervolgens alle hulpmiddelen – financieel en werkkracht – investeren in het maken van dit nieuwe product.

Schiller vertelde aan de rechtbank ook dat er druk aan de iPad werd gewerkt voordat de iPhone-ontwikkeling van start ging. Daarmee beaamt hij wat Steve Jobs al in 2010 vertelde tijdens de D8-conferentie. Toen werd al bekend dat er een iPad-prototype was voordat de eerste iPhone werd gemaakt.

Het verhaal van Schiller moet hoogstwaarschijnlijk perspectief bieden voor de lopende patentzaak. Apple stelde eerder nog tijdens de rechtszaak 380 miljoen dollar van Samsung tegoed te hebben. Met dit bedrag zouden Apple’s gemiste inkomsten wegens patentinbreuk worden gedekt. Samsung denkt dat een vergoeding van 53 miljoen dollar genoeg is. Apple en Samsung strijden al langer over patentschending. Vorig jaar stelde de Amerikaanse rechter dat Samsung patenten schendt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2013, 7:55
Categorie Apple
Onderwerpen ipad, phil schiller, rechtbank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.