Navigeren met je iPad: gebruik een dock-verlengkabel

Met een Dock Extender Cable kun je zorgen dat je ook met de iPad Wi-Fi kunt navigeren. Je hebt hiervoor een TomTom Carkit nodig.

dock extender cableHeb je een iPad met alleen Wi-Fi, dan heb je misschien uit je hoofd gezet dat je met het apparaat ook kunt navigeren. De locatiebepaling met alleen Wi-Fi is niet nauwkeurig genoeg en navigatiesoftware zoals CoPilot Live HD Europe krijgt misschien niet eens een fix. Tipgever Jochem kwam op een forum een slimme oplossing tegen: koop een dock extender-kabeltje en verbind deze met een TomTom-carkit. Die heeft een ingebouwde gps-ontvanger, die voor de nauwkeurige locatiebepaling kan zorgen.

tomtom carkitJe kunt op de iPad natuurlijk ook navigatiesoftware installeren die je al voor de iPhone had gekocht, al zal de schermvullende weergave er wat korrelig uitzien. Het laatste probleem wat je vervolgens nog moet oplossen is de bevestiging van de iPad in de auto. Brodit heeft al een autohouder voor de iPad die met een bevestigingssysteem voor het dashboard werkt. Een alternatief is de houder van USBFever die met een zuignap aan de voorruit vastzit en daardoor misschien wat lastiger te plaatsen is (je wilt immers ook nog uit het raam kunnen kijken).

Zo’n dock extender cable (hieronder in actie te zien) is iets anders dan een gewoon usb-kabeltje met dock-connector. Je kunt het gebruiken om een niet-passende iPod, iPhone of iPad aan te sluiten op een speakersysteem of ander accessoire.

dock_extender_cableJe zit bij gebruik van de TomTom-carkit niet vast aan de navigatiesoftware van TomTom: het bedrijf brengt een Car Kit Tool uit waarmee je de carkit geschikt maakt voor software zoals Navigon of het eerder genoemde CoPilot.

De Dock Connector Extender-kabels zijn niet zo makkelijk te vinden in de gemiddelde elektronicawinkels. Bij Aziatische shops zoals DealExtreme kun je ze voor $5,44 kopen (ook verkrijgbaar in zwart), maar je zult zelf moeten beslissen of de kwaliteit daarvan door de beugel kan. Eén nadeel melden de mensen die het al hebben uitgeprobeerd: je kunt met een dergelijke verlengkabel niet gelijktijdig navigeren en opladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2010, 18:16
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen carkit, copilot, forbes, game, ipad, navigeren, ontwikkelaars, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.