Patentaanvraag beschrijft bevestigingssysteem voor iPhone-lenzen

Apple beschrijft in een nieuw patent een bevestigingssysteem voor iPhone-cameralenzen. Apple gebruikt een bayonetsysteem.

iPhone camera bayonet patentEen speciale lens gebruiken met je iPhone-camera? Er zijn inmiddels veel accessoires die dit mogelijk maken. Al deze iPhone-lenzen moeten echter op een creatieve manier zich aan je iPhone bevestigen: de iPhone-camera heeft geen speciaal bevestigingssysteem voor lenzen. Daar komt wellicht verandering in, als we één van Apple’s nieuwste patentaanvragen mogen geloven. Hierin wordt beschreven hoe je een lens kunt hangen aan bijvoorbeeld een iPhone-camera.

Apple beschrijft een bayonetsysteem om een cameralens op je iPhone te bevestigen. Je plaatst de lens boven de camera en draait hem een beetje opzij om de twee aan elkaar te klikken. Dit systeem wordt door veel bestaande camera’s gebruikt om lenzen te bevestigen.

Hoewel het systeem geen nieuwe uitvinding van Apple is, wijst de patentaanvraag op mogelijke plannen met iDevices. In de patenttekst wordt niet naar het gebruik van mobiele telefoons zoals de iPhone verwezen, maar de afbeeldingen bijgevoegd aan het patent vertellen een ander verhaal. Hierin is de camera van een iPod touch in combinatie met een bayonetlens te zien, wat duidelijk maakt dat Apple het systeem overweegt voor mobiele apparaten. Als speciale lenzen voor de iPod worden overwogen, lijkt het zeer waarschijnlijk dat ook de iPhone aan bod is gekomen.

iPod touch bayonet camera lens patent

De afgelopen weken duiken er steeds meer camerapatenten voor de iPhone op. Zo werd onlangs nog een speciale afstandsbediening voor de iPhone-camera beschreven, en bleek Apple afgelopen week plannen te hebben voor een iPhone met twee camerasensoren. Al deze patenten wijzen er op dat Apple de mogelijkheden van de iPhone-camera onderzoekt, maar ook niet meer dan dat: kans bestaat dat de gepatenteerde ideeën inmiddels in de ijskast zijn gezet.

Via Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2014, 14:48
Categorie Apps
Onderwerpen camera, lens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.