Patent: vanaf de iPhone overal toegang tot je iTunes-bibliotheek

Apple heeft een patent ingediend, waarmee het mogelijk wordt om vanaf de iPod touch en iPhone op afstand toegang te krijgen tot een iTunes-bibliotheek.

patent itunes-bibliotheekEen nieuw gepubliceerd patent van Apple beschrijft hoe muziek vanuit iTunes on-the-go kan worden afgespeeld, bijvoorbeeld op een iPhone. Het is dan niet meer nodig om muziekbestanden met het apparaat te synchroniseren. De iPhone heeft altijd draadloze toegang tot muziek die in de iTunes-bibliotheek van de gebruiker is opgeslagen.

Het downloaden van muziek van een computer naar een mediaspeler is een tijdrovend proces, waarbij de opslagcapaciteit bepaalt hoeveel muziek je kunt meenemen. Met de oplossing die in het patent wordt beschreven, zijn die beperkingen er niet meer. Een mogelijke nieuwe versie van iTunes synchroniseert straks alleen de metadata. iPhones en iPods worden daarmee ‘virtuele media-items’ waarop alleen gegevens over afspeellijsten, titels, foto’s en games hoeven te worden bewaard.

Voor de gebruiker lijkt het alsof de content op de speler staat. Zo kan op een virtuele manier de capaciteit van een mediaspeler worden vergroot. Bij het afspelen blijkt pas het verschil: als je geen Wi-Fi, mobiele dataverbinding of vaste verbinding met de computer thuis tot je beschikking hebt, kun je de media niet afspelen. Het patent vereist ook dat de computer altijd aanstaat.

Het is overigens ook mogelijk dat de media niet op de computer thuis staat, maar op een server bij Apple. Als dat het geval is, zal de dienst waarschijnlijk alleen werken bij betaalde muziek en films. Het zou zelfs mogelijk zijn om iPods en iPhones onderling (peer-to-peer) te laten communiceren, op een manier die nu al bij de Zune mogelijk is.

Apple-medewerkers David Heller en Thomas Mavrakakis worden in het patent genoemd als uitvinders.

Via: AppleInsider
Dank aan tipgever Paulo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2008, 12:12
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen patenten, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.