Maar liefst 8 mensen kochten I Am Rich (€799)

I Am Rich stond nauwelijks langer dan een dag online, maar in die korte periode hebben toch acht mensen de zinloze, dure applicatie gekocht. Ontwikkelaar Armin Heinrich houdt vol dat er een markt voor is.

I Am RichI Am Rich, de zinloze applicatie die slechts één dag in de App Store verkrijgbaar was, blijkt toch bij maar liefst 8 mensen in de smaak te zijn gevallen. Van één koper weten we echter dat hij de aankoop per ongeluk heeft gedaan; hij schreef er een hartverscheurend review over en deed een oproep om I Am Rich offline te halen. Hij was niet de enige koper: onder de 8 iPhone-bezitters die de applicatie kochten zitten 6 Amerikanen, een Duitser en een Fransman.


I Am RichBlijkbaar dachten veel mensen dat het om een grap ging… totdat ze op hun creditcardafschrift zagen dat er toch echt $999,99 was afgeboekt. Eén van hen schreef in een review bij het programma:

THIS IS NO JOKE, DO NOT BUY THIS APP AND APPLE PLEASE REMOVE THIS FROM THE APP STORE…APPLE MUST MUST MUST START TO SCREEN THESE FAKE APPS AND RIDICULOUS SCAMS.”

De applicatie heeft de ontwikkelaar $5.600 aan inkomsten opgebracht en Apple heeft er zelf ook lekker aan verdiend: $2.400. Ontwikkelaar Armin Heinrich blijft koel over de gang van zaken en vindt dat er nog steeds een markt is voor dergelijke applicaties. Hij schrijft in een e-mail:

I am sure a lot more people would like to buy it — but currently can’t do so. The App is a work of Art and included a ‘secret mantra’ — that’s all.

Silicon Alley Insider heeft een overzicht gemaakt van de applicaties die inmiddels offline zijn gehaald en de redenen daarvoor. PhoneSaber staat daar nog niet bij.

Via: Los Angeles Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 augustus 2008 om 13:14
Categorie
Achtergrond
30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.