Levend Frogger spelen met behulp van de iPhone

Met de kersverse open source-code en iPhone-applicatie Joysti.cc kun je mensen opdrachten geven vanaf de iPhone. Zo kun je levensecht gamen.

Levend-Frogger-met-Joysticc-voor-iPhoneDe iPhone was al een behoorlijk veelzijdig apparaatje, maar nu is er nog even een schepje bovenop gedaan. Vanaf nu kun je zelfs andere mensen besturen met de iPhone. Op het zonet gehouden Techcrunch Hackathon-evenement maakten programmeurs Jarod Reyes en Jon Gottfried in twintig uur de open source-code Joysti.cc waarmee je via een iPhone-applicatie iemand kan aansturen. De techniek wordt uitgelegd aan de hand van levend en geblinddoekt Frogger. Een video ontbreekt natuurlijk niet.

Nee, de ontwikkelaars durfden het nog niet aan iemand geblindoekt de straat over te laten steken, maar de techniek is inmiddels beproefd op een terrein met plotseling overstekende ‘vuilnismannen’. De verzender typt een richting in op zijn iPhone. Dat doet hij aan de hand van de applicatie waarin een grote vierpuntsdruktoets in het beeld staat. De ontvanger krijgt zijn opdracht te horen via een headset, aangesloten op de iPhone. In het geval van Frogger luiden zijn taken ‘twee stappen naar links’ en ‘twee stappen vooruit’, maar omdat het een open source-code is mag iedereen ermee aan de gang gaan en zijn er ook andere toepassingen denkbaar. Denk bijvoorbeeld aan levend schaken of gecoördineerd paintballen.

Op de website van Joysti.cc kun je beta-tester worden van de techniek door je mailadres achter te laten. Ook is daar de API (code) van de techniek in te zien en aan te passen om er zelf mee te experimenteren. Laat de vindingrijke toepassingen maar komen. Wie durft?

Via Techcrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2011, 15:56
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerpen frogger, joystick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.