carplay-navigatie-apple-maps

Patent: Apple wil reisadvies voor Kaarten-app crowdsourcen

Apple wil met iPhones uitgebreide informatie over files en stoplichten crowdsourcen, zodat de Kaarten-app de beste route voor je kiest.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

carplay-navigatie-apple-mapsEen nieuw Apple-patent kan de Kaarten-app in iOS wel eens een stuk slimmer maken. In het patent beschrijft Apple een routeplanner die gebruikmaakt van verkeersgegevens afkomstig van andere iPhones. De iPhone ziet bijvoorbeeld wanneer je in een auto bij een stoplicht staat. Deze data wordt gedeeld met andere automobilisten, zodat zij de beste routen kunnen bepalen.

Apple’s verkeerssysteem wordt slimmer naarmate er meer automobilisten met een iPhone zijn. Staan er meerdere auto’s stil op een drukke weg? Dan herkent de iPhone dit als een potentiële file. Andere autobestuurders worden vervolgens via een alternatieve route geleid. Op het moment geven veel navigatie-apps al aan waar verkeer mogelijk gestremd is, maar Apple verzamelt deze data aan de hand van gigantisch veel iPhones. Daarmee neemt Apple een voorbeeld aan TomTom, dat op soortgelijke wijze informatie verzamelt.

De beschreven functionaliteit is nog niet aanwezig in iOS 8, maar het patent sluit wel nauw aan op Apple’s eerdere initiatieven. Ten eerste heeft de iPhone 5s al de middelen om te zien of je in een auto zit. De M7 motionprocessor ziet immers wanneer je stilzit, terwijl je gps-signaal snel beweegt. Op deze manier kan de iPhone onderscheid maken tussen wandelen, fietsen en autorijden. Daarnaast heeft Apple interesse in slimme autotoepassingen: eerder werd immers het iPhone-autosysteem CarPlay geïntroduceerd.

Apple patent crowdsource kaarten app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2014, 10:28
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.