pegatron-breda

Pegatron Breda moet werkomstandigheden in drie maanden verbeteren

De iPhone-reparatiefabriek van Pegatron in Breda moet in drie maanden de werkomstandigheden verbeteren van de arbeidsinspectie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

pegatron-bredaPegatron in Breda moet uiterlijk half oktober de arbeidsomstandigheden verbeteren. Dit heeft de arbeidsinspectie bepaald, aldus Omroep Brabant. De Pegatron-fabriek kwam eerder deze maand in opspraak, omdat personeel zeer slecht behandeld zou worden. Pegatron is een fabrikant die werkt voor meerdere opdrachtgevers, waaronder Apple, Dell, Asus en HP. De Bredase locatie wordt voornamelijk gebruikt om iPhones te repareren.

Pegatron in Breda maakt zich volgens de inspecteur schuldig aan meerdere overtredingen. Er is te weinig frisse lucht en een te hoge luchtvochtigheid. Bovendien voldoen de werkplekken niet aan de wettelijke eisen. Pegatron moet daarom voor half oktober zorgen voor meer koeling en extra water op de werkvloer. Personeel moet daarnaast langere pauzes krijgen.

De barre werkomstandigheden bij Pegatron zorgden voor flink wat ophef. Het duurde niet lang tot personeel met verhalen naar buiten kwam over verplicht overwerk, een strikte werksfeer en vele ontslagen. Toen bekend werd dat de inspectie langskwam, brak er paniek uit op de werkvloer:

Na de publicatie in de krant en de melding dat de inspectie zou komen was er grote paniek. Thermometers werden verhangen en aircoslangen verlegd. Er waren opeens weer mensen van Apple. Die zie je anders nooit.

Ondanks alle verhalen heeft de arbeidsinspectie geen boete opgelegd. Pegatron hoeft enkel de arbeidsomstandigheden verbeteren.

Tipgever: @daankempeneers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2014, 11:28
Categorie Apple
Onderwerp pegatron

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.